SUA: Generația ”Baby Boom” vrea să se mute

Aproximativ 40% dintre proprietarii americani de locuințe cu vârste de cel puțin 55 de ani spun că doresc să-și schimbe casa cel puțin încă odată.

inima casaAproape 27 de milioane de proprietari de locuințe din SUA ar putea să se mute, potrivit unui studiu realizat de Freddie Mac și citat de realtor.org. Dintre aceștia, 13% spun că cel mai probabil vor face această mișcare în următorii patru ani.

”Decizia pe care o vor lua membrii acestei generații, precum și alți proprietari mai în vârstp va avea un impact enorm asupra segmentului rezidențial și al creditării ipotecare în viitorul previzibil”, spune Dave Lowman, vicepreședinte executiv în cadru Freddie Mac. ”Indiferent dacă ei cumpără case noi sau le renovează pe cele pe care le au, dimensiunea acestei generații o face foarte important de urmărit|.

12% dintre membrii acestei generații care au spus cp iau în considerare varianta mutării se așteaptă ca următoarea lor casă să fie mai scumpă decât cea pe care o dețin în prezent. Studiul a mai arătat că 37% cred că următoarea casă va fi în același interval de preț precum locuința lor din prezent, în timp ce jumătate spun că va fi mai ieftină.