Symmetrica: Zona proiectelor rezidențiale, creștere constantă

Aproape jumătate din totalul vânzărilor realizate de Symmetrica, producător de pavele şi borduri vibropresate, provine din zona de nord a ţării, mai ales din judeţele din Moldova.

SymmetricaPrin cele cinci capacităţi de producţie pe care le deţinem acoperim 80% din teritoriul ţării, livrând produse la preţuri competitive în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi Transilvania. Din totalul produselor livrate însă, cea mai mare parte, de 47%, ajunge în zona de nord, urmată de zona de sud, unde livrăm circa 34% din totalul producţiei”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, restul de 19% din produsele Symmetrica ajung pe piaţa din Vestul ţării, unde Symmetrica are o acoperire mare datorită fabricilor deschis în Prejmer, jud. Braşov, şi Cociu, jud. Bistriţa-Năsăud.

În ceea ce privește tipologia proiectelor, Sebastian Bobu, menționează faptul că proiectele publice sunt cele preponderente în fiecare regiune, deși investițiile bugetare sunt într-o continuă scădere în ultimii ani. O schimbare notabilă a intervenit însă în zona proiectelor private și rezidențiale, al căror număr a cunoscut o creștere ușoară, dar constantă, în ultimul an.

„În acest moment, circa 60% din vânzările companiei sunt direcţionate către proiecte publice, iar 25% către proiecte private, fie că sunt comerciale, industriale sau rezidenţiale. Restul de 15% revin vânzărilor către persoane fizice”, a subliniat Sebastian Bobu. „Livrările pentru proiecte rezidențiale includ, de regulă, produse pentru amenjarea curților proprii, iar, în cele mai multe cazuri, clienții efectuează comenzile în funcție de sfaturile primite de la arhitecții cu care colaborează sau după propriile gusturi.”