tIMOn: Mai multe lansări decât în 2008

Dezvoltatorii spun că piața rezidențială accelerează spre cel mai bun an din 2008 până acum,  sectorul fiind într-o continuă creştere.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-real-estate-price-trend-d-houses-rising-arrow-reflective-floor-image32851688Anul 2017 este considerat cel mai bun an pentru dezvoltarea proiectelor imobiliare de la declanşarea crizei şi anul în care se vor livra cele mai multe locuințe noi la nivel național, datorită investițiilor masive pe care dezvoltatorii le-au alocat proiectelor noi.

Această tendință reiese și din anunțurile făcute de către organizatorii Târgului Imobiliar Național (tIMOn), a cărui ediție de primăvară se desfășoară în perioada 25-28 mai, pe Arena Națională din București și  care reunește peste 120 de expozanți, atât din Capitală, cât și din alte orașe din țară. Reprezentanții tIMOn spun că în cadrul târgului vor fi lansate atât noi etape etape ale proiectelor lansate cu câteva ediții în urmă, cât și ansambluri noi de sine stătătoare, dând ca exemplu ansambluri precum GVI Town, GranVia Park, Onix Pipera şi New Point Pipera, toate cu peste 400 de apartamente.

Majoritatea primelor faze sunt vândute integral, iar dezvoltatorii imobiliari construiesc în continuare., dau startul noilor faze în prima zi de tIMOn. Li se alătură ansambluri și dezvoltatori noi, români, belgieni, turci sau israelieni: Atlantis One, Ecovillas, Toscana Residential, Ivonco, ONIX Pipera, New Point Pipera, Avangarde, Joya.

„După ani buni în care dezvoltările au reînceput timid, cu ansambluri de mici dimensiuni, dezvoltatorii reducându-şi vizibil riscurile, asistăm astăzi la o adevărată erupție de ansambluri de mari dimensiuni în Bucureşti. Ne bucurăm că o mare parte dintre ei sunt parteneri exclusivi tIMOn și că am văzut, practic, ridicându-se aceste ansambluri care astăzi sunt deja locuite. Atât la Gran Via Park  cât şi la GVI Town, ritmul de vânzări a fost unul record, încă din stadiu de proiect. Proiecte ca Onix – Orhideea sau CityPoint au fost motoare de vânzări ale dezvoltatorilor Morad Group și Shikun&Binui în ultimii ani, finalizarea vânzărilor în aceste proiecte ducând la două noutăți dezvoltate în alte zone: Onix  Pipera, New Point sau chiar Onix Blue Mamaia Nord. Greşelile trecutului au fost învățate atât de către dezvoltatori, cât şi de cumpărători şi, deşi există posibilitatea de achiziție imobiliară din stadiul de proiect, expunerea este una mult mai mică pentru ambele părți implicate în procesul de achiziție imobiliară.”  (Vlad Vlăsceanu, director tIMOn)