Top 10 cele mai scumpe cartiere din marile orașe

În toate orașele analizate de Imobiliare.ro există zone în care prețul mediu cerut depășește valoarea de 1.000 de euro pe metru pătrat.

http://www.imobiliare.ro/Imobiliare.ro prezintă o analiză detaliată, pe zone, a prețurilor solicitate pentru apartamentele (noi și vechi) scoase la vânzare în marile orașe. Aceasta se raportează la ofertele valabile în luna martie în 65 de cartiere din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, doar două centre regionale se situează peste media de 1.000 de euro pe metru pătrat (Cluj-Napoca și București); cu toate acestea, toate celelalte mari orașe au zone în care pretențiile proprietarilor depășesc acest prag psihologic.

În Capitală, suma medie solicitată de vânzătorii de apartamente se situa la o valoare de 1.089 de euro pe metru pătrat util la finele lunii trecute, potrivit Indicelui Imobiliare.ro. În prezent, cele mai mari prețuri (de peste 2.000 de euro pe metru pătrat), sunt întâlnite în cartierele exclusiviste din zona de centru-nord a orașului. Pe primul loc în clasament se situează aria Kiseleff-Aviatorilor, unde pretențiile proprietarilor ajung la 2.739 de euro pe metru pătrat util. În Herăstrău-Nordului, un apartament poate fi achiziționat cu circa 2.462 de euro pe metru pătrat, față de 2.203 euro pe metru pătrat în Dorobanți-Floreasca.

În București, prețul cerut ”sare” de 1.000 de euro pe metru pătrat în 22 din cele 27 de cartiere analizate. Care este situația în celelalte orașe analizate în cadrul Indicelui Imobiliare.ro valabil pentru luna februarie? Descoperiți din topul de mai jos.