Top 10 județe vizate de constructorii de locuințe

În primele șase luni ale anului au fost emise, la nivel național, autorizații de construire pentru aproape 4,4 milioane de metri pătrați de clădiri rezidențiale.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-builder-construction-worker-hammer-house-illustration-arms-crossed-background-set-inside-triangle-done-retro-image30952538În primul semestru al acestui an au fost eliberate autorizații de construire pentru 4.393.358 de metri pătrați de clădiri rezidențiale, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când autorizațiile de construire totalizau o suprafață de 3.983.373 de metri pătrați, nivelul din primele șase luni din acest an a crescut cu 10,3%.

Așadar, și datele statistice confirmă sentimentul de optimism înregistrat, la nivel declarativ, în rândurile constructorilor de locuințe. Care sunt județele vizate de acest interes al constructorilor? Clubul Profesioniștilor în Imobliare a realizat, pe baza datelor de la INS, un top 10 al județelor țintite de către constructori, prin prisma metrilor pătrați autorizați în primele șase luni ale acestui an.