Top 10 orașe cu cele mai mari creșteri ale prețului cerut

Capitala nu se află în clasamentul primelor zece orașe cu cele mai mari creșteri procentuale ale prețurilor solicitate ale locuințelor.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-real-estate-accounting-retro-style-composition-subject-d-rendered-image-image52340492Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro și platforma specializată Analize Imobiliare la nivelul
Capitalei și celorlalte șapte mari regiuni de dezvoltare ale țării, prețurile solicitate pentru apartamentele scoase la vânzare au cunoscut o evoluție clar ascendentă în ultimul an (T4 2015 raportat la T4 2014).

Cu trei excepții, locuințele s-au scumpit în majoritatea orașelor analizate. Cele mai semnificative rate anuale de creștere, de peste 10%, au fost consemnate în Cluj-Napoca, Timișoara și Suceava, în vreme ce  ieftiniri au avut loc doar în Sibiu, Reșița și Focșani. Clasamentul național al celor mai scumpe apartamente este condus de Cluj-Napoca, București, Timișoara și Constanța, la polul opus regăsindu-se orașe precum Reșița, Târgoviște, Zalău și Satu Mare.

“În 2015, tonul în rezidențial a fost dat din Ardeal și Banat. După ce a fost devansată de Cluj-Napoca, Capitala se situează anul acesta pe locul al doilea în clasamentul orașelor cu cele mai scumpe apartamente, o premieră în România. Bucureștiul nu conduce nici topul celor mai mari creșteri de preţ, fiind depășit de Cluj-Napoca și Timișoara”, arată Adrian Erimescu, directorul general Imobiliare.ro.