Top 10 piețe secundare în funcție de suprafața autorizată în T1 2017

Orașele din afara Bucureștiului și județului Ilfov intră din ce în ce mai mult în atenția dezvoltatorilor de locuințe noi.

dreamstime_s_42406071_pret caseBucureștiul și județul Ilfov sunt în continuare pe primele două locuri în privința autorizațiilor de construire emise în primul trimestru al anului 2017. Cu toate acestea, diferența față de următoarele locuri nu este foarte mare. Dacă în București au fost emise, în primele trei luni din acest an, autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale în suprafață totală de 209.913 metri pătrați utili, iar în Ilfov suprafață totală autorizată este de 159.376 metri pătrați utili, județul clasat pe locul al treilea, Brașov, se situează la nivelul de 149.379 de metri pătrați utili, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, adică cu doar 12.000 mp utili față de Ilfov.

Tendința dezvoltatorilor de a se îndrepta către piețele secundare din România a reieșit, de altfel, și la ediția de primăvară a Târgului Imobiliar Național (tIMOn), unde au fost promovate imobiliare dezvoltate şi în alte oraşe decât Bucureşti. ”Estimăm o creștere a acestei tendințe în următoarele 6 luni, mai mulți dezvoltatori fiind în demersuri pentru începerea de ansambluri in Cluj și Constanța. Capitala nu mai este văzută drept cea mai importantă piață pentru investiții în imobiliare, dezvoltatorii deschid porțile spre construirea unor locuințe noi şi în provincie, ajutați de cererea tot mai mare. După Bucureşti, pe harta celui mai atractiv oraş pentru construirea unor noi ansambluri este Cluj-Napoca, unde piața imobiliară este similară cu cea din Capitală atât din punct de vedere al prețurilor pe metrul pătrat cât şi din punct de vedere al cererii pentru locuințe noi. Braşovul este un alt oraş important pe harta investițiilor pe care dezvoltatorii l-au ales pentru construcția de locuințe în provincie. Este un oraş turistic, dezvoltat din punct de vedere economic”, spun reprezentanții tIMOn.