Topuri Imobiliare.ro 2014: Cel mai scump și cel mai ieftin metru pătrat util

În România există trei orașe în care prețul cerut al unui metru pătrat util de locuință este sub 500 de euro și doar unul în care acesta depășește 1.000 de euro.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-real-estate-market-male-hands-around-house-made-euro-banknotes-concept-image31110846Cele mai mari creșteri ale prețului cerut pe metru pătrat util de locuință au fost înregistrate în Buzău, Brăila și Timișoara, în timp ce, la polul opus, topul scăderilor de preț este condus de Arad, Bacău și Sibiu, potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro și platforma specializată AnalizeImobiliare.ro, care arată evoluția prețului mediu cerut pe metru pătrat util de apartament din orașele reședință de județ din întreaga țară pe parcursul anului 2014 (T4 2014 raportat la T4 2013). În același timp, cele mai scumpe apartamente sunt de găsit în București, Cluj și Constanța, iar cele mai ieftine – în Reșița, Zalău și Arad.

Top 10 cele mai scumpe reședințe de județ

 Capitala este singurul oraș din România în care prețul cerut pe metru pătrat util depășește 1.000 de euro.

Cele mai scumpe

Top 10 cele mai ieftine reședințe de județ

 Reșița, Zalău și Arad sunt singurele orașe reședință de județ cu prețuri mai mici de 500 de euro pe metru pătrat util și conduc topul orașelor cu cele mai ieftine apartamente.

Cele mai ieftine

Top orașe cu scăderi de preț

 Procentual, cea mai mare scădere, de 6,7%, a fost înregistrată în Arad, unde un metru pătrat util de locuință costa, la sfârșitul anului trecut, 486 de euro.

cele mai mari ieftiniri

Top orașe cu cele mai mari scumpiri.

 Procentul este același ca în cazul Aradului, însă cu plus, iar orașul este diferit: Buzăul este reședința de județ cu cea mai mare creștere procentuală a prețului mediu cerut pentru un metru pătrat util de locuință.

cele mai mari scumpiri