Tranzacție de 23 de milioane de euro. AFI Europe România a cumpărat un teren în apropierea mall-ului AFI Cotroceni

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe România a cumpărat un teren aflat în apropierea mall-ului AFI Cotroceni pentru suma de 23 de milioane de euro.

afi cotroceni
Foto: AFI Europe

„Achiziția ne va permite să ne dezvoltăm proiectele din București, parte din demersurile noastre de a ne extinde operațiunile pe piața de clădiri de birouri, de retail și rezidențială”, a declarat Doron Klein, noul CEO al AFI Europe România. Acesta l-a înlocuit în funcție pe David Hay, cel care a condus operațiunile locale ale companiei timp de șapte ani. Klein are o experiență de 15 ani pe piața imobiliară și s-a aflat înainte la conducerea filialei din Cehia a dezvoltatorului.

Doron Klein AFI Europe Romania

„Primul pas post-achiziție va consta în identificarea celei mai bune utilizări a terenului, pe care putem construi până la 100.000 de metri pătrați”, a mai adăugat CEO-ul AFI Europe România, potrivit Forbes.

Terenul este poziționat în vecinătatea altor două proiecte dezvoltate de companie pe piața locală, mai exact mall-ul AFI Cotroceni și cele cinci clădiri de birouri clasa A din cadrul AFI Park.

Recent, reprezentanții AFI Europe România au anunțat și demararea lucrărilor de construcții pentru prima fază a AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în țara noastră.

afi city bucuresti

Ansamblul rezidențial va fi amplasat în zona de nord-vest a Bucureștiului, în apropierea stației de metrou Laminorului.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])