Tranzacție de 7,2 milioane de euro în București. Se pregătește un nou proiect lângă Piața Presei

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management a cumpărat un teren situat la doi pași de Piața Presei și de Gara Băneasa din București. Tranzacția se ridică la 7,2 milioane de euro.

Pe terenul care dispune de o suprafață de 3.000 de mp din Strada Tipografilor 2, dezvoltatorul intenționează să construiască un proiect rezidențial cu circa 30 de apartamente.

„Intenția noastră este să construim un imobil sau două, cu destinație rezidențială, având o galerie de artă la parter, publică, unde artiștii români contemporani să expună gratuit și să încercăm împreună cu Primăria Capitalei, Ministerul Transporturilor și Universitatea de Arhitectură <Ion Mincu> să revitalizăm această zonă, prin crearea în cadrul Gării Regale a Muzeului Arhitecturii Bucureștene și reconversia esplanadei Gării Regale”, a declarat Lucian Azoiței, CEO-ul Forty Management.

Prin toate aceste demersuri dezvoltatorul vrea să își aducă aportul la crearea unui pol muzeal în zonă. „Ținând cont că în zona Fântânii Miorița va fi și viitoarea stație de metrou, o reconfigurare a spațiului urban se impune pentru a aduce și oamenii”, a mai adăugat Azoiței.

Forty Management are în portofoliu mai multe ansambluri rezidențiale în Capitală, dezvoltate sub brandul Central District. În planul imediat de dezvoltare se află proiectele Central District Lagoon City, care va avea o lagună de peste 20.000 de mp chiar în mijlocul său, și Central District Royal Suites, primul proiect imobiliar din București cu galerie de artă publică, fațade ventilate din panouri solare și o vedere de 270 de grade pentru fiecare apartament.

Citește și: Proiectul Parcului20 avansează. Se dă startul vânzărilor pentru locuințele din faza a doua de dezvoltare

Citește și: Impactul pandemiei pe piața chiriilor din București. Diferențe importante între segmentul office și cel rezidențial

Citește și: „Atenție, se închid ușile!” – Avem metrou în Drumul Taberei. Cum stăm cu cererea și care sunt prețurile solicitate în zonă?

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])