Preţul mediu de tranzacţionare în cartierul Andrei Mureşanu din Cluj este, la apartamente, de 910 euro pe metru pătrat.
În cartierul Andrei Mureşanu din Cluj, au fost realizate, anul trecut, 221 de tranzacţii imobiliare, potrivit unei analize realizate de compania Veridio cu spijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Dintre acestea, 203 au fost realizate prin finanţare proprie, iar 18 prin finanţare bancară.
În funcţie de tipul de locuinţă, cele mai multe tranzacţii, 87 la număr, au reprezentat apartamente, 36 au fost case, 36 – terenuri, în timp ce 76 sunt încadrate la categora „altele”. În cazul apartamentelor, preţul mediu de tranzacţionare a fost de 910 euro pe metru pătrat – cel mai mare din Cluj. În total, valoarea totală a tranzacţiilor cu apartamente a fost de 5.243.000 de euro, iar suprafaţa totală tranzacţionată în cartier a fost de 5.764 de metri pătraţi. Au fost tranzacţionate 10 apartamente cu suprafaţa mai mică de 35 de metri pătraţi, 35 cu suprafaţa între 35 şi 55 de metri pătraţi, 18 între 55 şi 75 mp, 24 cu suprafaţa mai mare de 75 mp. Din perpectiva vechimii apartamentelor vândute în 2014, 17 dintre acestea au fost construite înainte de anul 2000, iar 70 – în mileniul al treilea.
În 2014, în cartierul Andrei Mureşanu au fost tranzacţionate 22 de case, cu o valoare de cumulată de vânzare de 3.334.000 euro şi 36 de terenuri, cu o valoare cumulată a tranzacţiilor de 2.348.000 de euro.
Despre cartierul Andrei Mureşanu
Este amplasat în partea de sud-est a Clujului, fiind delimitat de strada Avram Iancu la nord, strata Constantin Brâncuşi la este, cartierul Bună Ziua la sud şi strada Bisericii Orotodoxe la vest. Este un cartier rezidenţial consacrat, care s-a aglomerat uşor în perioada de după 1989. Este o zonă rezidenţială scumpă, care beneficiază de infrastructura adecvată ţi este ocupată deopotrivă de vile interbelice şi imobile noi. Acestea din urmă se tranzacţionează la preţuri ridicate, datorită proximităţii faţă de zona centrală.
Despre broşura „Tranzacţii imobiliare Cluj-Napoca”
“Apariţia primei broşuri referitoare la sinteza tranzacţiilor imobiliare înregistrate la o primărie din România a avut loc anul trecut, când împreună cu Direcţia Impozite şi Taxe a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca am elaborat documentul aferent perioadei mai-decembrie 2013”, spune, în cuvântul înainte al broşurii, Adrian Vascu, senior partner Veridio şi preşedinte al ANEVAR.