Un cunoscut dezvoltator pe segmentul de parcuri industriale intră pe piața rezidențială. Primul proiect, în Timișoara

Dezvoltatorul elvețian Artemis, cunoscut pentru crearea unui cluster industrial în județul Timiș, plănuiește să intre, în curând, și pe segmenul rezidențial din România.

Primul pas a fost făcut deja, reprezentanții dezvoltatorului achiziționând un teren cu o suprafață de 2 hectare în Timișoara. Aici ar urma să fie construit un ansamblu rezidențial care ar cuprinde circa 800 de locuințe, potrivit ZF.ro. Proiectul celor de la Artemis ar urma să includă și o serie de spații comerciale.

Investiția totală în ansamblu se va ridica la 10-15 milioane de euro, fiind inclusă în această sumă și cumpărarea terenului.

„Am analizat această investiție de mai bine de un an de zile și suntem bucuroși să intrăm pe segmentul de rezidențial. Este un proiect care necesită un termen de aproximativ 3-4 ani de pregătire”, a declarat Adriana Cioca, administratorul și directorul de dezvoltare al companiei în țara noastră.

Aceasta a mai anunțat și că, la ora actuală, se lucrează la tema de design pentru proiect, urmând ca apoi să fie organizat un concurs de arhitectură și să fie realizat masterplanul.

Artemis Real Estate este prezent pe piața din România de peste 10 ani cu investiții de peste 25 de milioane de euro în circa 170 hectare de teren din vestul țării, orientate pe proiecte industriale. Portofoliul său include Parcul Industrial Sânandrei, situat la 7 kilometri de Timișoara, Parcul Industrial Aeroport Timișoara, Parcul Banat Business și parcurile industriale Giarmata și Dudeștii Noi.

Grupul elvețian Artemis include și producătorul de electrocasnice încorporabile Franke, prezent și el pe piața din România, care a ajuns la afaceri de circa 12 milioane de euro anul trecut.

Citește și: One United Properties pregătește un nou ansamblu rezidențial, cu peste 1.000 de apartamente, pe malul lacului Plumbuita din București

Citește și: Forte Partners obține certificare „Green Homes” pentru prima fază dintr-un proiect de 37 de milioane de euro

Citește și: Britanicii de la London Partners preiau proiectul Belvedere Residences din nordul Bucureștiului. Vor fi livrate peste 1.500 de unități

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])