Un dezvoltator a construit pe terenul greșit

Se întâmplă la case americane: un dezvoltator a construit o vilă de lux, cu vedere la Oceanul Atlantic, pe un teren alăturat celui pe care ar fi trebuit, de fapt, să edifice locuința.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-worker-gasping-image28010292Familia Voss –Brenda și Mark – au cumpărat în iunie 2012 un lot de teren în Hammock Dunes, Florida, pentru suma de 160.000 de dolari. Originari din Missouri, cei doi plănuiau să-și construiască o casă de vacanță cu vedere la Oceanul Atlantic. Au alocat pentru acest vis încă 680.000 de dolari, costul de construcție al unei vile luxoase în suprafață de 500 de metri pătrați, cu cinci camere și cinci băi, cinematograf propriu, cameră pentru jocuri și piscină.Au angajat pentru lucrare compania Keystone Homes, care a demarat construcția.

Șase luni mai târziu, Brenda și Mark Voss au venit să-și vadă casa de vis, însă nu mică le-a fost mirarea când au observat că lotul lor de teren era încă gol, iar vila era edificată pe parcela alăturată. ”Nu ne vine să credem, suntem uimiți că s-a putut întâmpla acest lucru”, spune Mark Voss, care deține o companie imobiliară în Missouri.

Robbie Richmond, vicepreședintele constructorului Keystone Homes, spune că firma se află în discuții pentru a ajunge la o înțelegere cu proprietarii celuilalt lot de teren. Problema este că proprietarii au cumpărat bucata de pământ în 2003, la prețul de 355.000 de dolari.

În același timp, constructorul spune că greșeala nu este a companiei, ci a topografilor, care ar fi delimitat greșit loturile. Debi Peterson, ofițer executiv în cadrul Asociației Construcțiilor de case din Flagler, spune că o astfel de greșeală este rară, însă se mai întâmplă. ”Îmi vin în minte zece astfel de greșeli în ultimii 18 ani în care am lucrat aici”, spune Debi Peterson. ”Nu prea auzi despre ele, pentru că nu se întâmplă în cazul caselor de un milion de dolari cu vedere la ocean. Să construiești este un proces complicat, un constructor trebuie să coordoneze mai mult de 30 de subcontractori. Există întotdeauna un risc.”

Sursa: ”Developer Builds Mansion on Wrong Lot