Un nou record. În noiembrie, românii au contractat credite ipotecare noi în lei de peste 1,47 miliarde de lei

Românii au contractat de la bănci, în luna noiembrie a anului trecut, credite ipotecare noi în lei în valoare de peste 1,47 miliarde lei. Este cel mai ridicat nivel înregistrat în 2020, dar și al doilea maxim din ultimii trei ani și jumătate.

În noiembrie 2020 s-au dat credite ipotecare noi în lei mai mari cu 9,77% raportat la intervalul similar din 2019, potrivit datelor BNR citate de Ziarul Financiar.

DAE a înregistrat cel mai scăzut nivel la ipotecarele în lei, de 5,15%, tot în noiembrie, acesta fiind și cel mai mic nivel atins în ultimii doi ani și jumătate.

În total, pe parcursul primelor 11 luni din 2020, volumul cumulat al creditelor ipotecare noi în lei a depășit 13 miliarde de lei, fiind în creștere cu aproape 992 de milioane de lei față de cel înregistrat în intervalul similar din 2019.

Creditele ipotecare noi în euro acordate populației au ajuns în noiembrie la 2,29 miliarde de euro, iar volumul total al creditelor ipotecare noi, atât în euro, cât și în lei, a depășit 13,3 miliarde de lei în intervalul ianuarie-noiembrie 2020.

Citește și: Prețurile apartamentelor au avut o evoluție pozitivă în 2020, în ciuda pandemiei. Orașul cu cea mai mare marjă de creștere

Citește și: Câte imobile s-au vândut în 2020, anul marcat de pandemie? S-a depășit cu mult nivelul din 2019

Citește și: Jumătate din populația României trăiește în gospodării supraaglomerate. Situația se îmbunătățește însă anual

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])