Un teren din Băicoi pe care se va dezvolta un cartier de locuințe a fost cumpărat cu monedă digitală. Este cea mai mare tranzacție cu OneCoin din România

Un teren din Băicoi, județul Prahova, a fost cumpărat de un grup de oameni de afaceri cu moneda digitală OneCoin. Aceasta este cea mai mare tranzacție realizată prin intermediul monedei digitale respective în România, pe o platformă de ecommerce, valoarea sa fiind echivalentă cu aproape 2 milioane de euro.

onecoin tranzactie baicoi

Investitorii au plătit 89.588,38 OneCoin pentru terenul din Băicoi cu o suprafață de 7.000 de mp, situat pe DN1 Ploiești-Brașov. Pe acesta ar urma să dezvolte un cartier de locuințe, potrivit unui comunicat de presă.

Tranzacția a fost realizată prin intermediul platformei DealShaker, prin care se comercializează anual milioane de bunuri și servicii din diverse domenii, de la îmbrăcăminte și alimente, la servicii turistice, terenuri și mașini.

Care este diferența dintre OneCoin și Bitcoin

OneCoin este o monedă digitală bazată pe criptografie. Numărul tranzacțiilor cu OneCoin a crescut în ultimul an la nivel internațional de la 7 milioane la 150 de milioane.

Spre deosebire de alte criptomonede, precum Bitcoin, OneCoin este folosită exclusiv pentru tranzacțiile dintre persoanele membre ale comunității, pe platforma DealShaker.

„Bitcoin a făcut treabă bună, de pionierat, însă noi venim cu foarte multe lucruri îmbunătăţite, avem o procedură <know your customer>, cunoaştem datele clientului, unde nu se pot face tranzacţii anonime. Avem o procedură <anti money laundering>, unde nu există un mod de a spăla bani şi aşa mai departe”, a declarat Cristi Călina, partener OneLife Romanian Diamond, conform aceluiași comunicat.

O agenție imobiliară din România vinde proprietăți în Bitcoin

Spre finalul anului trecut, reprezentanții Cityland, o agenție imobiliară din România, au anunțat și ei că vor vinde apartamente prin moneda virtuală Bitcoin.

Agenția oferă această facilitate cumpărătorilor în parteneriat exclusiv cu platforma de schimb Cryptocoin, specializată în schimbul de monedă convențională în criptomonedă.

“Decizia de a implementa plățile prin criptomonedă a survenit ca urmare a solicitărilor investitorilor străini pe piața imobiliară din România, dar avem în vedere utilizarea acesteia de către clienții români”, a explicat în decembrie Paul Pop, partener Cilyland.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])