Undă verde exproprierilor în București pentru proprietarii care refuză reabilitatea clădirilor de patrimoniu

Primăria Capitalei începe exproprierea proprietarilor care nu sunt de acord cu reabilitarea clădirilor de patrimoniu în care se află locuințele lor.

exproprieri cladiri vechi

Este vorba, pentru început, despre două apartamente situate într-o clădire monument istoric din Centrul Vechi al orașului. Imobilul, situat pe Strada Franceză este încadrat în clasa I de risc seismic.

Măsura a fost luată în vederea efectuării lucrărilor de conservare și protejare de interes public local.

 

Prima locuință are o suprafață de 23,53 de mp, iar cea de-a doua de 35,5 mp, pentru acestea urmând să fie alocate despăgubiri pentru proprietari din bugetul propriu al Municipiului București.

Despăgubirile aferente celor două apartamente vor fi de 116.000 de lei, respectiv de 177.000 de lei.

Citește și: Amenzi de până la 8.000 de lei pentru proprietarii care nu reabilitează fațadele clădirilor din București. Cine suportă cheltuielile

Citește și: Primăria Municipiului Arad impune „taxa pe clădiri neîngrijite”. Peste 1.000 de proprietari vor plăti de la 1 ianuarie 2019 impozit majorat cu până la 500%

Citește și: Primăria Capitalei vrea să reabiliteze termic 132 de blocuri din trei sectoare

banner CPI national 2019

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])