Unde se dezvoltă ansambluri rezidențiale în București?

Zona de sud rămâne partea din Capitală cu cele mai multe dezvoltări rezidențiale, potrivit Coldwell Banker Affiliates of Romania.

http://www.dreamstime.com/stock-image-engineer-work-construction-site-closeup-male-holding-blue-hardhat-buildings-background-image45340911Deși a scăzut față de anul trecut, ca pondere din totalul dezvoltărilor noi de ansambluri rezidențiale, zona de sud a Bucureștiului este încă cea mai activă din acest punct de vedere. Astfel, potrivit unei analize realizate de compania Coldwell Banker Affiliates of Romania, sudul Capitalei cuprinde 27,39% din totalul noilor dezvoltări rezidențiale din București în anul 2015. Estul orașului este pe poziția a doua,cu 24,21% din total, în timp ce pe locul al treilea se situează nordul, o zonă cu un deficit de apartamente noi, în condițiile unei dezvoltări susținute, în ultimii ani, pe sementul office. Nordul Capitalei, cudezvoltări atât pe segmentul mediu (Bucureștii Noi, Dămăroaia), cât și pe lux (Primăverii, Nordului), cuprinde 21,45% din totalul de locuințe noi construite în acest an. În vestul Capitalei se găsesc 15,92% din locuințe, în timp ce puțin peste 11% sunt de găsit în zonele centrale și semicentrale.

Din punctul de vedere al segmentelor de preț, piața este constitutită în prezent, potrivit Coldwell Banker, din apartamente ”mass market” în proporție de 51,52% (cu prețuri la două camere de sub 50.000 de euro, cu suprafețe ale apartamentelor mai mici sau egale cu locuințele similare din blocurile vechi șifinisaje de calitate medie), zonă în care, pentru client, primează prețul; ”middle” (prețuri la două camere cuprinse între 70.000 și 75.000 de euro), în procent de 34% și ”high”, în proporție de 14,47% (prețurile la două camere depășesc 75.000 de euro, suprafețele sunt mari și finsiajele de calitate foarte bună).