Vacanţa ideală pentru profesioniștii din imobiliare. Cât cheltuie un agent imobiliar pentru un concediu?

Agenții imobiliari sunt dispuși să plătească peste 3000 de euro pe un concediu, majoritatea preferă să plece în afara țarii, destinația preferată de aceștia este litoralul.

Activitatea unui agent imobiliar este încadrată în categoria celor mai stresante job-uri, în clasamentul carierelor, potrivit CareerCast’s 2010. Iar când vine vorba despre agenții imobiliari din România, aceștia par să se afle într-un stres continuu, în condițiile în care piața imobiliară cunoaște un trend ascendent, în perioada post pandemică. În ciuda acestor considerente, o vacanță devine o necesitate, conform psihologilor care recomandă o perioadă de odihnă, în care deconectarea de la dispozitivele smart să fie redusă pe cât mai mult timp posibil.

Agenții imobiliari din România, nu fac niciun compromis, iar vara aceasta, nimic nu a stat în calea unei vacanțe binemeritate, peste hotare. În cel mai recent sondaj de opinie realizat de imobiliare.ro, pe un eșantion de 62 de respondenți, se pare că agenții imobiliari din țara noastră au ales marea ca loc de relaxare. Astfel că 63 % au ales plaja și soarele, iar 10% au ales muntele. Un mic procent de 27% sunt dispuși să meargă în ambele destinații. În ceea ce privește țara, regiunea, majoritatea preferă să își petreacă timpul în afara graniței. Aproape 60% alegând să călătorească în străinătate pentru un concediu, iar 45% aleg destinațiile turistice din România.

Bugetul unui agent imobiliar pentru o vacanță de vară

Când vine vorba de generozitate, agenții imobiliari par să fie darnici la capitolul relaxare. Bugetul mediu cheltuit în vacanță, pentru 39% dintre respondenți este de peste 1000 de euro. Jumătate dintre cei implicați în studiu au răspuns că sunt dispuși să cheltuiască peste 3000 de euro, iar un procent de 11% susțin că alocă pentru un concediu peste 5000 de euro.

Întrebați dacă păstrează legătura cu clienții, sau preferă să se deconecteze total de la atribuțiile de serviciu, 44% susțin că răspund solicitărilor din partea clienților chiar și în perioada vacanței. O mică parte dintre aceștia doresc să se deconecteze complet, mai precis 10%, iar 46% preiau doar urgențele.

Mai mult decât atât, dintre cei chestionați, 62% pleacă în concediu cu laptopul, iar 38% preferă să îl lase acasă, atribuțiile acestora fiind preluate de colegii de serviciu – un procent de 72% afirmând că apelează la ajutorul colegilor, în timp ce 25% preferă să-și amâne solicitările după o binemeritată vacanță. Doar un mic procent de 1% dintre respondenți susțin că în sezonul estival nu există urgențe, iar noi, cei de la CPI Imobiliare.ro, înțelegem acest răspuns și îl interpretăm prin prisma gradelor celsius ridicate ce “topesc” chiar și cele mai “mici-mari” fărâme de probleme. Vacanță plăcută!

Câteva impresii de vară și gânduri de vacanță din partea agenților imobiliari:

“Știti momentul acela în care vine arșița verii și nu te poți gândi decât la clipa în care evadezi pentru câteva binecuvântate zile, cât mai repede, cât mai departe de tot ce înseamnă cotidian și mai ales JOB?? Ei bine, vara aceasta am fugit în Malta. Briza caldă și îmbietoare, apa turcoaz, arhitectura superbă ce te transpune instant într-un alt timp trecut. De vis! Dar a mai fost ceva: cea mai mare densitate de agenții imobiliare pe metru pătrat pe care am văzut-o în viața mea! Fel de fel de companii ce aveau la îndemână toate aceste proprietăți încărcate de istorie și pregatite pentru a le pune la dispoziția oamenilor adunați de pe tot globul, ce vin pe insulă plini de vise și energie bună. Și uite așa m-am trezit tot cu gândul la job! Aparent îmi place foarte mult ceea ce fac! Una peste alta, m-am întors cu bateriile încărcate și chef de muncă!”, povestește Andrei Khalid, broker Blitz Craiova.

”Mi-am luat cateva zile libere și am plecat spre Budapesta. Am simtit bucurie, am mirosit fericirea și am gustat viteza la Marele Grandprix de Formula 1 de la Hungaroring,” Valentin Anghelescu, broker Blitz Cluj.

 “Am ales marea pentru copii, a fost plăcerea lor. Câtă vreme este apă, plajă, piscină, mâncare, pentru ei nu conteaza cum se numește stațiunea sau țara. Nu mai fusesem în Bulgaria așa că anul acesta am ales un all invlusive la ei. Și da, Blitz a cam mers cu noi în vacanță, am fost conectată mereu cu managerul meu :), iar bulgarii nu s-au străduit să mă deconecteze,” Luminita Conea, broker Blitz Craiova.

 

 

 

 

 

 

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])