Valoarea achizițiilor de pe piața imobiliară din România, 960 de milioane de euro în 2017. Investitorii locali au avut cea mai redusă pondere dintre piețele din ECE

Valoarea achizițiilor de pe piața imobiliară din România a fost în 2017 de 960 de milioane de euro. Investitorii locali au avut însă cea mai redusă pondere dintre piețele din Europa Centrală și de Est (ECE).

Investitorii locali au avut pe parcursul anului trecut o pondere de doar 4%, echivalentul a 35 de milioane de euro, din valoarea achizițiilor de pe piața imobiliară din România, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Colliers.

„Credem că situația se va schimba gradual în condițiile în care și antreprenorii români au beneficiat din plin de creșterea economică rapidă din ultimii ani, mai ales cei din segmentul de retail”, se menționează în studiu.

„Există și dovezi empirice, cum ar fi faptul că au existat antreprenori care au dorit să cumpere terenuri sau proprietăți în ultimii ani”, mai adaugă cei de la Colliers, potrivit Ziarul Financiar.

La nivelul regiunii, achizițiile de active imobiliare făcute de investitori naționali și transforntalieri au înregistrat o creștere de 32% pe parcursul anului 2017, pe cele 6 piețe principale.

Din totalul investițiilor din statele aflate în ECE, investitorii cehi au generat aproape 13,5% cu achiziții de 1,77 miliarde de euro.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])