Valoarea șantierelor din România ajunge la aproape 90 de miliarde de lei. Suprafața ocupată și cele mai active județe

Valoarea totală a șantierelor din România se ridică, în momentul de față, la aproape 90 de miliarde de lei.

valoarea santierelor din romania 2018

În prezent, valoarea totală a șantierelor ajunge la nivel național la aproape 90 de miliarde de lei, iar suprafața totală a acestora la 41 de milioane de mp, potrivit unei analize realizate prin intermediul primei platforme de asistență virtuală de ofertare la șantiere și proiecte din România – Victa (Virtual Constructive Assistant).

Capitala rămâne, conform analizei citate de Ziarul Financiar, cea mai activă zonă atunci când vine vorba despre numărul de proiecte existente, aceasta fiind urmată de județele Cluj și Ilfov. În total, doar în municipiul București și în cele două județele, numărul total de proiecte ajunge la 1.684.

De menționat este și faptul că, de la începutul anului, firma a monitorizat 7.845 de proiecte active, dar și că cele mai multe dintre acestea, respectiv peste 23%, s-au realizat pe segmentul rezidențial privat.

Din punctul de vedere al valorii șantierelor, Clujul ocupă primul loc în clasament cu 524 de milioane de lei. Atunci când vine vorba despre suprafața ocupată, topul este condus de Brașov.

Citește și: Premieră în România – IBC Focus lansează singura asistentă virtuală de ofertare la șantiere. Iată cum funcționează

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])