Valul CPI a ajuns la Constanța

Seria de evenimente naționale ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare” a ajuns la Constanța pe 23 septembrie.

H4M-132_400x600Vremea urâtă de afară – ploaie, vânt și o temperatură de maximum 15 grade Celsius – nu i-a împiedicat pe brokeruii imobiliari constănțeni să vină la ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare”, eveniment ce a avut loc pe 23 septembrie în orașul de la malul mării.

Unul dintre momentele importante ale serii a fost prezentarea de către Adrian Erimescu (foto stânga), CEO și cofondator al Imobiliare.ro, a unui sondaj realizat în ultima perioadă în rândul a 29 de agenții imobiliare constănțene pentru a testa comportmentul agențilori imobiliari locali vizavi de clienții care îi contactează. Cu alte cuvinte, care este măsura ”follow-up-ului” făcut de agenți în urma lead-urilor primite, pe diverse căi, de la clienți?

Astfel, 83% dintre agenții imobiliari constănțeni au răspuns la primul apel telefonic, în timp ce 17% nu au făcut-o. După apelul telefonic inițial, brokerii locali au revenit către client în proporție de 26% (21% prin telefon și 5% prin telefon și e-mail), în timp ce 74% au ales să nu facă follow-up.

În cazul în care primul contact din partea clientului a fost făcut prin e-mail, un procent de 28% nu au răspuns deloc, 21% au trimis un e-mail înapoi clientului în mai puțin de o oră, 10% au făcut-o într-un interval de 1-2 ore, 3% – în 2-12 ore; 17% au răspuns în 12-24 de ore, în timp ce 21% au trimis un mesaj clientului care i-a contactat în peste o zi de la primirea mesajului inițial.

H4M-137_800x533Din perspectiva metodei prin care brokerii imobiliari constănțeni au preferat-o atunci când au răspuns unui client la e-mail-ul primit, 55% dintre ei au făcut-o doar prin telefon, 3% – doar prin e-mail, 14% – prin e-mail și prin telefon.

De ce sunt aceste detalii importante? Potrivit National Association of Realtors (NAR), 74% dintre cumpărătorii potențiali vor lucra cu primul agent imobiliar care le răspunde. Mai mult, răspunsul dat clientului în mai puțin de o oră crește șansele de succes de șapte ori față de cel dat în două ore și de 60 de ori față de cel dat în 24 de ore.

”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare” de la Constanța s-a bucurat și de prezența lui Iulian Niculae, owner Victoria Consult Real Estate, care a vorbit în fața brokerilor imobiliari locali despre experiența sa de peste 20 de ani în real estate.

Citiți în curând pe hub.imobiliare.ro mai multe despre prezentarea lui Iulian Niculae.