În cel de-al treilea trimestru al anului în curs, prețul mediu solicitat pentru un apartament din Timișoara s-a majorat cu 1,1%, până la o medie de 1.230 de euro pe metru pătrat util (de la 1.210 euro pe metru pătrat util).
Potrivit raportului Analize Imobiliare, pe piața din Timișoara nu au avut loc, în perioada analizată, doar variații pozitive, cum s-a întâmplat în Cluj-Napoca. În plus, marjele de creștere consemnate aici au fost semnificativ mai reduse – atât comparativ cu orașul de pe Someș, cât și cu trimestrul anterior.
Cel mai consistent avans, în Circumvalațiunii
Cel mai mare avans, anume +3,4%, a avut loc în Circumvalațiunii, pe următoarele locuri în clasament situându-se zonele Ultracentral-Medicină-Piața Unirii (+2,9%), Lipovei-Aradului (+2,6%), Central-Bălcescu-Take Ionescu-Piața Maria (+2,4%), dar și Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (+2%). Apartamentele din Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua s-au apreciat, pe de altă parte, cu 1,1% în perioada analizată, iar cele din Braytim și Girocului-Soarelui-Buziașului, cu câte 0,5%. Singurele cartiere timișorene în care prețurile s-au mai diminuat trimestrul trecut sunt Torontalului și Bucovina-Simion Bărnuțiu-Gării-Dorobanților-Mircea cel Bătrân. La fel ca în cele trei luni anterioare, însă, scăderile sunt ușoare, de sub 1%: avem de-a face cu un minus de 0,2% în cel dintâi caz și, respectiv, cu un recul de 0,4% în cel de-al doilea caz.
Majoritatea cartierelor, între 1.200 și 1.300 euro/mp
În clasamentul cartierelor timișorene cu cele mai scumpe apartamente, zona Ultracentral-Medicină-Piața Unirii ocupă, în continuare, prima poziție, cu o medie de preț de 1.540 de euro pe metru pătrat util. Pe următorul loc se află arealul Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (cu 1.310 euro pe metru pătrat), urmat de Central-Bălcescu-Take Ionescu-Piața Maria (1.300 de euro pe metru pătrat), Torontalului (1.280 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, Circumvalațiunii (1.270 de euro pe metru pătrat). La polul opus, cele mai ieftine apartamente pot fi găsite în Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua, unde pretențiile vânzătorilor ajung, în medie, la 1.180 de euro pe metru pătrat. În Timișoara poate fi observată, în continuare, aceeași plajă îngustă de variație a prețurilor solicitate, majoritatea zonelor încadrându-se între 1.200 și, respectiv, 1.300 de euro pe metru pătrat util.
⇓ DESCARCĂ GRATUIT RAPORTUL INTEGRAL ANALIZE IMOBILIARE T3 ⇓
5,7%, diferența anuală maximă
Și în cazul orașului de pe Bega, pretențiile vânzătorilor de apartamente sunt mai ridicate acum în toate cartierele comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cel mai mare avans anual, de 5,7%, poate fi observat în Ultracentral-Medicină-Piața Unirii, această zonă fiind urmată de Lipovei-Aradului (+4,7%), Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (+4,4%), Circumvalațiunii (+4,3%), Girocului-Soarelui-Buziașului (+4,3%) și Bucovina-Simion Bărnuțiu-Gării-Dorobanților-Mircea cel Bătrân (tot +4,3%). Cele mai mici creșteri la 12 luni pot fi observate, pe de altă parte, în Torontalului (+2%) și, respectiv, Braytim (+2,2%).