Venituri de aproape 70 milioane lei pentru Impact Developer & Contractor în prima jumătate a anului

Impact Developer & Contractor a înregistrat venituri în valoare de 68,9 milioane lei din vânzarea de locuințe în primul semestru al anului 2021. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, rezultatele sunt în creștere cu 5%.

Impact Developer & Contractor – primul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori București, a tranzacționat 94 de apartamente, dintre care 80% reprezintă unități din ansamblul rezidențial Luxuria Residence, în timp ce 20% sunt unități din cartierul Greenfield Băneasa, unde apartamentele finalizate au fost vândute aproape integral.

În plus, la data de 30 iunie 2021, erau încheiate precontracte şi rezervări pentru 280 de apartamente din ansamblurile Greenfield Băneasa (București), Luxuria Residence (București), Boreal Plus (Constanța) şi Greenfield Copou (Iași), cu o valoare totală de 150,39 milioane lei.

Evoluția numărului de unități vândute este atribuită lipsei unui stoc de apartamente finalizate disponibile spre vânzare în Greenfield Băneasa. În cadrul acestui ansamblu, compania își va mări stocul cu alte 1.305 unități, pentru care deține autorizații de construire, 544 de unități aflându-se deja în construcție. Datorită cererii ridicate pentru apartamentele din cartierul îmbrățișat de pădure, accelerate și de lansarea în decembrie 2021 a Greenfield Plaza, Impact lansează din septembrie anul acesta spre vânzare și construire și celelalte 761 de apartamente autorizate. Cele 1.305 apartamente în construcție vor poziționa Greenfield Băneasa drept cel mai mare șantier activ de apartamente pe plan național. În cadrul proiectului, alte 598 de unități sunt în fază avansată de autorizare.

În Constanța, în cadrul ansamblului rezidențial Boreal Plus, Impact are autorizate 341 de apartamente aflate în construcție, iar alte 332 de apartamente se află în fază avansată de autorizare.

Vile de lux în proiectul Boreal Plus din Constanța.

Un alt ansamblu rezidențial de anvergură al Impact, în Iași, Greenfield Copou Residence este în fază avansată pentru autorizarea a 1.062 de apartamente. Compania dorește începerea construcției la sfârșitul lunii septembrie pentru 472 dintre acestea.

„Rezultatele de vânzări aferente primului semestru din acest an au fost susținute de stocul de apartamente finalizate în principalele noastre proiecte din capitală – Luxuria Residence și Greenfield Băneasa. În perioada următoare, plănuim să accelerăm construirea de apartamente atât în București, Constanța și Iași, unde ne bazăm pe un portofoliu solid de terenuri care ne va susține dezvoltarea de proiecte sustenabile pe termen mediu și lung, cât și în alte orașe mari din țară. Prevânzările mari sunt un indiciu că apartamentele construite sustenabil sunt tot mai apreciate de cumpărători”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO ImpactDeveloper & Contractor.

Pentru finanțarea proiectelor sale, anul acesta compania a contractat și utilizat o serie de credite de investiții, iar pe lângă acestea, a listat pe piața principală a BVB o emisiune de obligațiuni în valoare de 6,6 milioane EUR, cu o maturitate de șase ani. În perspectivă, Impact dorește atragerea de capital prin emiterea de noi acțiuni și emiterea de obligațiuni listate, pentru accelerarea dezvoltării la nivel național.

Citește și: Opinie Liviu Lepădatu, Director General Atria Urban Resort, privind evoluția pieței imobiliare în perioada pandemică. Trendul prețurilor și ce caută cumpărătorii

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])