Vilele istorice, căutate pentru spații de birouri

În București, cele mai multe spaţii de birouri disponibile în vile se află în zona de centru-nord, potrivit unei analize realizate de Esop Consulting.

vila_CEES_EsopÎn primele nouă luni din 2014, stocul de spaţii de birouri în vile a căror chirie este cuprinsă între 11 şi 15 euro/mp/lună a crescut, potrivit unei analize realizate decompania de consultanță imobiliară ESOP Consulting l CORFAC International. Astfel, dacă la începutul anului, ponderea era de 20% din stocul total, la sfârșitul trimestrului al treilea ajunsese la 27%. Stocul de spații de birouri în vile a căror chirie este sub 11 euro/mp/lună reprezintă 63% din total, în timp ce spațiile a căror chirie depășește nivelul de 15 euro/mp/lună este de 10%.

În trimestrul al treilea,chiriaşii au preferat zonele de lux, precum Magheru, Aviatorilor, Kiseleff şi Cişmigiu. În ceea ce priveşte împărţirea pe zone a ofertei din Bucureşti, cele mai multe spaţii de birouri disponibile în vile se află în zona de centru-nord, pe locul doi se află zona de centru-vest şi pe locul trei zona ultracentrală.

Compania Esop Consulting a închiriat, în primele trei trimestre din 2014, nouă vile în Bucureşti, care însumează o suprafaţă totală de 5.246 de metri pătrați. Doar trei din acestea au fost clădiri noi, construite în ultimii ani. „Vilele istorice continuă să îşi păstreze un farmec greu de egalat pentru un segment clar definit de companii în căutarea unui spaţiu de birouri. Elementele lor de atracţie sunt numeroase: locaţie de prestigiu şi întotdeauna într-o zonă centrală, o imagine impunătoare, o funcţionalitate înaltă a spaţiilor, intimitate şi un anumit spirit de unicitate, care se regăseşte şi în obiectul de activitate al chiriaşilor”, afirmă Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.