Volumul investițiilor imobiliare din România a ajuns în 2017 la un miliard de euro

Volumul investițiilor imobiliare din România a fost estimat la aproximativ un miliard de euro în 2017, cu circa 10% mai ridicat față de valoarea înregistrată în anul precedent.

Volumul investițiilor în domeniul imobiliar din țara noastră a fost estimat la aproximativ un miliard de euro pentru anul 2017, în creștere cu aproximativ 10% față de 2016, când acesta s-a ridicat la 890 de milioane de euro, potrivit Eurobuild.

În plus, numărul tranzacțiilor a crescut pe parcursul anului trecut, valoarea medie a acestora fiind de circa 28,5 milioane de euro.

Bucureștiul a atras și de această dată cea mai mare parte a investițiilor, respectiv 36% din total. Cu toate acestea, valoarea investițiilor imobiliare a scăzut la nivelul Capitalei față de anul anterior, lucru care arată că interesul pentru alte mari orașe din România este din ce în ce mai mare.

De menționat este, totodată, și faptul că valoarea investițiilor imobiliare din România este echivalentă cu 8% din totalul celor înregistrate la nivelul regiunii Europei Centrale și de Est. Spre comparație, cea mai mare cotă a fost obținută de Polonia și de Cehia, de 39% respectiv de 27% din totalul de 12,98 miliarde de euro.

Una dintre cele mai mari tranzacții înregistrate în Europa Centrală și de Est pe parcursul anului trecut a fost vânzarea Raddison, cel mai scump imobil vândut până la ora actuală în Capitală.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])