Volumul total al lucrărilor de construcții a crescut, în prima jumătate a anului, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate față de perioada similară din 2019.
Ca serie brută, volumul total al lucrărilor de construcții a avut un avans cu aproape 19%. Cele mai mari creșteri, cu circa 49%, au apărut, pe elemente de structură, la lucrările de întreținere și reparații curente (n.r. de exemplu, zugrăvire, vopsire și alte lucrări care împiedică uzuri rapide ale clădirilor) și la lucrările de reparații capitale (n.r. executate la clădiri existente cu scopul de menținere a caracteristicilor tehnico-economice ale construcțiilor pe întreaga durată de serviciu normală). Avansul a fost, în schimb, de 7% pentru construcțiile noi.

„Pe obiecte de construcții, ca serie brută, au avut loc creșteri astfel: lucrările de construcții inginerești (+29,6%), clădirile rezidențiale (+18,5%) și la clădirile nerezidențiale (+5,3%)”, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Volumul total al lucrărilor de construcții a crescut în prima jumătate a anului cu 21% față de intervalul similar din 2019 ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. Creșterea s-a reflectat, în principal, în volumul lucrărilor de întreținere și reparații curente și al lucrărilor de reparații capitale, cu aproape 57%, respectiv cu circa 45%. Avansul a fost cu 8,9% în cazul lucrărilor de construcții noi.
„Pe obiecte de construcții, seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate evidențiază creșterea volumului construcțiilor inginerești (+32,6%), clădirilor rezidențiale (+19,3%) și al clădirilor nerezidențiale (+8,8%)”, conform datelor INS.
Citește și: 90 de miliarde de lei cifră de afaceri în construcții în 2020. Topul companiilor care domină sectorul