Volumul lucrărilor de construcții, în scădere la începutul lui 2019

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în luna ianuarie față de perioada similară a lui 2018, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

volumul lucrarilor de constructii ianuarie 2019

O scădere cu 4,9% a putut fi observată în volumul lucrărilor de construcții în luna ianuarie a acestui an comparativ cu ianuarie 2018.

„Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente cu 13,4% și la lucrările de construcții noi cu 4%. Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 10%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 10,6% și la clădirile nerezidențiale cu 9%. Clădirile rezidențiale au crescut 10,1%”, se explică într-un comunicat de presă INS.

infografic lucrarile de constructii ianuarie 2019

 

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărului de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8,3%.

„Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente cu 11,8% și la lucrările de construcții noi cu 7,2%. Creștere a avut loc la lucrările de reparații capitale cu 9,7%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzuit la construcțiile inginerești cu 12,4% și la clădirile nerezidențiale cu 10,3%. Creștere s-a înregistrat la clădirile rezidențiale cu 7,2%”, detaliază reprezentanții INS.

Citește și: Schimbarea care apare pe piața rezidențială din Cluj începând cu luna martie

Citește și: Cine sunt gazdele ediției speciale CPI? Rezervă un loc! Mai sunt doar câteva zile până la evenimentul anului în comunitatea de real estate

Citește și: Aproape 60.000 de locuințe au fost finalizate în 2018 la nivel național

banner CPI national 2019

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])