Volumul tranzacțiilor imobiliare, cu 30% mai mare în 2018 față de 2016

Volumul tranzacțiilor imobiliare încheiate pe parcursul anului trecut a ajuns până la 940 de milioane de euro, un nivel similar cu cel înregistrat în 2017, dar cu aproximativ 30% mai mare față de cel din 2016, potrivit unui raport realizat de către reprezentanții firmei de consultanță CBRE.

volum tranzactii imobiliare 2018

Segmentul spațiilor de birouri a atras, pentru al patrulea an consecutiv, cea mai mare parte a tranzacțiilor, respectiv 55% din totalul acordurilor încheiate în 2018, acesta fiind urmat în top de spațiile comerciale, cu 33% din tranzacții.

Segmentul spațiilor industriale a cumulat 7% din tranzacțiile încheiate în 2018, conform datelor CBRE.

Din totalul investițiilor înregistrate anul trecut în mediul urban la nivel național, 77% au fost făcute pe piața imobiliară din Capitală. Investitorii români au fost cei mai activi, implicându-se în aproape 25% dintre tranzacții. Ei au fost urmați în clasament de reprezentanții fondurilor sud-africane și portughezi.

Cele mai mari tranzacții au fost înregistrate anul trecut pe segmentul office și în cazul spațiilor comerciale. Este vorba despre vânzarea clădirii de birouri The Bridge (150 de milioane de euro) și de schimbările apărute în acționariatul centrului comercial ParkLake (120 de milioane de euro).

Citește și: Vine sau nu criza în imobiliare? Opinia consultantului în management strategic care conduce unul dintre principalii jucători de pe piața de finisaje

Citește și: Anunțul ministrului Teodorovici despre Prima Casă 2019. „E un program social la urma urmei. Nu îți iei casă de 500 de mp”

Citește și: Încep înscrierile pentru cel mai important eveniment al breslei imobiliare. Sărbătorim 10 ANI împreună!

banner cpi gala

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])