Wallberg: 2018, un an foarte dinamic pentru rezidențial, 2019 se anunță la fel – sau chiar mai bun!

Dezvoltatorul rezidențial a consemnat un volum bun de livrări, dar și de vânzări în 2018; în condițiile lansării unui nou proiect, 2019 ar fi (cel puțin) la fel de prolific.

Wallberg 2018 un an foarte dinamic pentru rezidential 2019 se anunta la fel sau chiar mai bun

Reprezentanții companiei arădene Wallberg, unul dintre jucătorii locali activi pe piața rezidențială autohtonă, consideră că anul 2018 a fost unul dintre cei mai dinamici ani din istoria sa, anul în curs anunțându-se a fi similar. Anul trecut, dezvoltatorul a livrat locuințe cu o suprafață locuibilă de peste 30.000 de metri pătrați, în cadrul a trei proiecte imobiliare – Bourgeoise Residence și Arad Plaza în Arad, respectiv Sunnyville Residence în Brașov.

Pe de altă parte, etapa a doua a proiectului Sunnyville (Sunnyville Garden), lansat în 2018, este în curs de finalizare, în 2019 urmând a fi predate cele 97 de apartamente aferente acesteia. În același timp, Tower One din XCity Towers se află la faza de structură, lucrările avansând suficient de repede pentru ca imobilul să fie livrat înainte de termenul preconizat inițial, anume vara anului 2020. Astfel, la finalul anului 2019, dezvoltatorul estimează că prima fază din XCity Towers va fi construită în proporție de 90%.

120 de locuințe contractate

Pe parcursul lui 2018, compania arădeană a vândut peste 120 de apartamente, în trei proiecte aflate în diferite etape de dezvoltare. Cele mai multe locuințe (peste 80) au fost contractate în cadrul ansamblului Sunnyville din Brașov, restul fiind distribuite în Arad Plaza (aflat la ultimele apartamente disponibile) și XCity Towers din Timișoara, a cărui construcție a început în toamna anului trecut.

„2018 a fost un an foarte bun pentru noi, am derulat în paralel patru proiecte în trei orașe diferite, am livrat trei imobile și am demarat construcția altor două. Ritmul vânzărilor a fost satisfăcător, în ciuda apariției a numeroase proiecții negative despre piață, alimentate de climatul socio-politic, instabilitatea cursului de schimb și a fluctuațiilor indicatorului ROBOR. La nivelul grupului, am înregistrat venituri de peste 18 milioane de euro. 2019 se anunță cel puțin la fel de dinamic, având în vedere intenția noastră de a lansa primul proiect imobiliar în Capitală.”

Valentin Morar, CEO și fondator Wallberg

O perioadă prielnică pentru noi proiecte

Potrivit dezvoltatorului de origine arădeană Wallberg, perioada actuală este una prielnică pentru dezvoltarea de noi proiecte rezidențiale – încredere ce se reflectă, desigur, în planurile pe termen scurt (și mediu) ale companiei. „Apreciem condițiile actuale de piață ca fiind potrivite pentru demararea de noi investiții. Cererea pentru apartamente noi se menține la un nivel acceptabil, iar prețurile au ajuns la stabilitate. În același timp, orașele care ne interesează evoluează pozitiv. Riscul pe care îl vedem vine dinspre piața muncii și se traduce pentru noi în a găsi în continuare forța de muncă necesară pentru susținerea ritmului de investiții pe care ni-l dorim”, estimează Valentin Morar, CEO și fondator Wallberg.

În acest context, reprezentanții companiei intenționează ca în 2019 să deruleze noi investiții: este vorba despre clădirea a doua din cadrul ansamblului rezidențial XCity Towers în Timișoara, respectiv blocurile al treilea și al patrulea din cadrul proiectului Sunnyville Brașov. Totodată, dezvoltatorul caută activ oportunități de investiție pentru construcția unui prim ansamblu rezidențial în București.