Wallberg obține autorizația pentru cel de-al treilea turn rezidențial din XCity Towers și demarează lucrările de construcție

Dezvoltatorul Wallberg a obținut autorizația de construcție pentru al treilea turn din ansamblul XCity Towers, primul cartier de turnuri rezidențiale dezvoltat în zona de nord a Timișoarei care va totaliza peste 1.000 de apartamente. Dezvoltatorul a pregătit, de asemenea, organizarea șantierului și a demarat lucrările de construcție. În paralel, se finalizează construcția celui de-al doilea turn din XCity Towers, care va fi livrat anul acesta.

Clădirea a cărei construcție a fost autorizată va avea un regim de înălțime de 16 etaje și va cuprinde 148 de apartamente. Valoarea proiectului este estimată la 15 milioane de euro, din care suma de 8.35 milioane de euro este acoperită de un contract de finanțare încheiat cu Garanti Bank, partenerul bancar strategic al grupului încă din 2015. Numărul apartamentelor pe care Wallberg le pregătește la Timișoara va depăși astfel 430 de unități, la care se adaugă peste 400 de locuri de parcare, dar și o suprafață generoasă destinată spațiilor verzi și un parc de 6.000 mp.

Mixul de apartamente este echilibrat și adaptat la condițiile actuale de piață și la preferințele timișorenilor. Clădirea va cuprinde mai multe tipuri de apartamente de tip studio, respectiv două și trei camere cu terase generoase sub formă de logie. Apartamentele au un grad ridicat de de ergonomie si versatilitate, fiecare apartament având proiectat un spațiu de birou.

Dezvoltatorul păstrează în conceptul propus elementele prin care s-a remarcat deja pe piață și care constituie semnătura Wallberg, precum balcoanele de tip logie, dar și pereții cu zidărie dublă între apartamente pentru un plus de confort și intimitate, caracteristici cu atât mai necesare cu cât munca de acasă devine o normalitate.

Decizia de a construi o nouă clădire de 16 etaje într-o perioada incertă din punct de vedere economic, suprapunându-se totodată cu lucrările de finalizare a unei alte clădiri de 150 de apartamente din proiect, vine ca urmare a succesului comercial înregistrat de XCity Towers pe piața din Timișoara. Cea de-a doua clădire este contractată în cvasitotalitate. În prezent, rezervările sunt deschise pentru cea de-a treia clădire. Echipa XCity Towers poate fi contactată la 0790 043 290 sau [email protected]

„Proiectul nostru a reușit să se impună cu succes pe piața din Timișoara, ceea ce ne dă încredere să upgradăm proiectul. Ponderea apartamentelor cu suprafețe mai mari a crescut, apartamentele din clădirea a treia vor avea finisaje premium, cel mai avansat sistem smart home din piață și încălzire în pardoseală, clădirea va fi echipată cu panouri solare și pompe de căldură pentru creșterea eficienței energetice. Toate acestea ne vor duce în segmentul medium high. De asemenea, încheierea noului contract de finanțare, în actualul context, confirmă colaborarea excelentă cu Garanti Bank dar și faptul că suntem o companie sustenabilă generatoare de valoare adăugată și proiecte de calitate. Clienții apreciază amplasamentul proiectului nostru, într-o zonă care va beneficia de o urbanizare modernă, de nouă generație, dar și modul în care experiența noastră pe piața rezidențială este transpusă în calitatea proiectului. Concomitent, pregătim finalizarea proiectului Sunnyville din Brașov, unde mai avem în plan construcția ultimei clădiri”, subliniază Valentin Morar, CEO Wallberg Properties.

XCity Towers are avantajul de a se afla la câteva minute de principalele zone de atracție ale orașului, dar de a se bucura, în același timp, de o localizare privilegiată, retrasă, într-o zonă verde, departe de agitația marilor bulevarde, oferind intimitate și siguranța unei vieți armonioase. Zona Bucovinei din Timișoara este una din cele mai bine cotate, dar și căutate zone din Timișoara, recunoscută pentru viața liniștită. Calea Torontalului completează calitățile de locuire prin accesul excelent, atât spre principalul hub comercial al orașului, cât și spre zonele office, respectiv locuri de petrecere a timpului liber preferate de timișoreni. XCity Towers cumulează astfel avantajele celor două zone, fiind aproape de tot ceea ce contează pentru a te bucura de viața în oraș, dar beneficiind de o oază de liniște și intimitate. XCity targetează tineri aflați în plină expansiune a vieții profesionale și personale, angajați în multinaționale dar și antreprenori, cu venituri în creștere și perspective de dezvoltare.

Despre Wallberg

Wallberg este un dezvoltator cu o activitate de peste 18 ani pe piața din România,activând în Arad, Cluj, Brașov și Timișoara. Dezvoltatorul este recunoscut la nivel național pentru proiectul premium Arad Plaza, situat în centrul Aradului și finalizat în 2018, pentru ansamblul Sunnyville din Brașov și XCity Towers din Timișoara. Arad Plaza a primit titlul de Proiectul High End al Anului 2018, iar Sunnyville a fost desemnat Proiectul Mass-Market al anului 2019 de către Imobiliare.ro. XCity Towers este de asemenea recunoscut la nivel national fiind desemnat proiectul imobiliar al anului de către Imobiliare.ro și Property Awards și obținând titlul de cea mai spectaculoasă dezvoltare regenerare urbană în cadrul galei Imobiliare.ro Awards.

Citește și: Cum au evoluat prețurile apartamentelor în luna iulie. Creșteri versus scăderi în marile orașe

 

 

 

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])