Wallberg Properties accelerează construcția XCity Towers, primul ansamblu cu turnuri rezidențiale din Timișoara

În mai puțin de opt luni de la lansare, au fost rezervate 65% din cele 135 de apartamente disponibile în prima fază a proiectului XCity Towers construit de Wallberg Properties în Timișoara. Succesul obținut l-a determinat pe dezvoltator să modifice termenul pentru demararea lucrărilor pentru a doua clădire din ansamblu. Astfel, dezvoltarea proiectului a fost accelerată pentru a se ridica simultan două blocuri din cele opt cuprinse în proiect.

xcity towers

„Clienții au apreciat experiența noastră pe alte piețe, calitatea proiectului, compartimentarea ergonomică, conceptul propus și ne-au oferit încredere, pe o piață concurențială unde există suficiente proiecte cu o vechime mai mare”, a declarat Valentin Morar, CEO Wallberg Properties.

„Estimăm că până la finalul acestui an, Tower 1 va fi rezervat în proporție de 90%. Numărul mare de rezervări și interesul cumpărătorilor aflat în continuare în creștere ne-au determinat să accelerăm dezvoltarea următoarei clădiri”, a mai adăugat el.

Clădirea Tower 2 va cuprinde atât studiouri, cât și apartamente cu 2 și 3 camere. În momentul de față, se lucrează la obținerea autorizațiilor și avizelor necesare demarării lucrărilor și la organizarea șantierului.

Numărul apartamentelor pe care le va avea în construcție Wallberg în Timișoara va ajunge la 279, la acestea adăugându-se și 1.400 de mp de spații de tip office și peste 300 de locuri de parcare și de o suprafață generoasă destinată spațiilor comericiale.

Pentru Tower 1, se va ajunge în scurt timp cu lucrările la etajul 13, predarea urmând să fie făcută pe parcursul anului viitor.

Ansamblul rezidențial situat în cartierul Bucovina din Timișoara va cuprinde, la finalizare, opt clădiri cu 10 și 15 etaje, și 955 de apartamente. Valoarea estimată a proiectului este de 62 de milioane de euro.

Dezvoltatorul XCity Towers, Wallberg Properties, este activ din 2004 și a obținut în cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare 2019 „Premiul special pentru investiție în piețele locale”.

Portofoliul grupului include, pe lângă proiectul din Timișoara, ansambluri rezidențiale în Arad, Cluj-Napoca și Brașov, printre care se numără Arad Plaza, premiat cu trofelul pentru „Proiectul rezidențial High-End al anului 2018” la gala CPI.

Citește și: Valentin Morar, Wallberg Properties: „Nu cred în cei care prorocesc criza în fiecare an. Prudența este bună, însă crearea panicii nu”. Cum va evolua, în opinia sa, piața imobiliară în 2019?

Citește și: Forța de muncă în construcții, o provocare majoră pentru dezvoltatori. CEO Wallberg Properties: „Este indisponibilă, prost calificată și scumpă. Costurile au crescut cu 50% în doi ani”

Citește și: Toni Ehling, XCity Towers – „Piața imobiliară din Timișoara este caracterizată de o cerere ridicată pe segmentul locuințelor noi”

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])