Wetterbest, creștere cu 36% a afacerilor

În perioada ianuarie – aprilie 2016, Grupul Wetterbest a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 30 milioane de lei, în creștere cu 36% față de perioada similară a anului trecut.

DepacoLa vânzările raportate au participat toate cele trei companii din grup: Depaco (producător de ţiglă metalică, tablă cutată şi sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane, șuruburi şi ferestre de mansardă) şi Cortina (producător şi distribuitor).

Evoluția vânzărilor a fost determinată, în principal, de creșterea cererii. De asemenea, avansul s-a datorat și extinderii portofoliului cu produse lansate anul trecut, precum țigla metalică Wetterbest Gladiator, acoperișul plan Wetterbest Click și tabla cutată W60, care s-au bucurat de succes în rândul clienților, în linie cu tendința de creștere a cererii pentru materiale de calitate ridicată.

„Anul acesta, cuvântul de ordine este eficiența. Încă de anul trecut, am demarat un proces de reorganizare a fluxurilor interne. De asemenea, am investit în Warehouse Management System (WMS), care ne ajută să organizăm mai bine stocurile, comenzile și livrările. Investiția va avea efecte pozitive atât pentru companie, cât și pentru clienți, îmbunătățind calitatea serviciilor Wetterbest”, a declarat Dragoș Irimescu, inginer proiectant și Director General Wetterbest.

Pentru 2016, reprezentanții companiei își propun o creștere de 20% a cifrei de afaceri și obținerea unui profit consolidat de circa 8 milioane de lei. Evoluția va fi susținută de lansarea a circa 5 noi produse pe parcursul anului. Totodată, compania urmărește extinderea echipei de la 200 de angajați la 240. Recrutările vizează departamentele de producție, livrări, vânzări și financiar.

În ceea ce privește investițiile, Wetterbest a alocat aproximativ 2 milioane de euro până la sfârșitul anului, în principal, pentru cinci noi linii automate de țiglă metalică, borduri și accesorii pentru drenaj, spații de depozitare și utilaje de ridicat și transportat de ultimă generație. 70.000 de euro au fost alocați deja sistemului WMS.