Xella: Se construiesc blocuri în toate orașele mari din România

Compania producătoare de blocuri de zidărie termoizolantă a livrat în acest an produse pentru construcția a peste 5.000 de apartamente.

ytong_PaletiXella Ro, filiala locală a celui mai mare producător mondial de blocuri de zidărie termoizolantă, a livrat în acest an produse YTONG pentru construcția a peste 5.000 de apartamente cu o valoare de piață de aproximativ 200 milioane de euro, în ansambluri rezidențiale din toată țara.

Orașele cu cele mai mari șantiere pentru construcția unor blocuri de locuințe cu zidărie termoizolantă sunt Brașov, București, Timișoara și Bacău.

Dezvoltatorii cei mai activi în această perioadă pe piața rezidențială mizează pe dezvoltarea de clădiri multietajate de calitate superioarară, în multe cazuri, parte a unor ansambluri complexe, gândite pe mai multe etape. Livările de locuințe noi se fac în funcție de evoluția cererii.

„O analiză a complexelor rezidențiale mari din țară reliefează un grad mai ridicat de maturitate a pieței. Sunt multe proiecte care vor fi livrate anul acesta unde clădirile sunt realizate cu blocuri de zidărie premium”, declară Marius Dragne, CEO Xella Ro. „Mare parte dintre cumpărătorii din piață sunt persoane tinere care lucrează în IT sau domenii conexe si se documenteaza temeinic despre beneficiile ce țin de confortul pe termen lung, având acces la multe informații. În acest context, calitatea construcției devine argument important de vânzare, fie că vorbim despre ansambluri cu blocuri de câte 200 de apartamente sau de clădiri mici cu două, trei etaje”, adaugă Marius Dragne.

Situația pe orașe

Potrivit reprezentanților Xella, Brașovul este orașul cu cele mai multe apartamente noi realizate cu blocuri de zidărie YTONG în 2015. Printre cele mai importante proiecte realizate aici cu zidărie premium se numără Isaran, Top City, Dorobanților Residence sau Olimpic Residence. Aceste ansambluri rezidențiale oferă în piață anul acesta peste 700 de apartamente noi.

În vestul țării, în orase precum Timișoara sau ClujNapoca au loc importante livrări pe segmentul rezindențial pentru Xella Ro. Aproximativ 600 de apartamente noi au fost realizate cu YTONG numai în proiectele Complex Uranus Plaza sau Câmpina din Timișoara.

Estul țării se dezvoltă mult pe segmentul de blocuri, cele mai importante șantiere fiind localizate în Bacău, Iași sau Constanța. Doar în Bacău sunt în construcție aproximativ 500 de apartamente realizate cu zidărie eficientă energetic în proiecte precum Bacovia Residence sau Andrei Mureșan. În Iași se vor livra până în prima jumătate a anului viitor aproximativ 240 de apartamente noi realizate cu zidărie YTONG.

În sudul țării, în construcția de blocuri cu zidărie YTONG se remarcă orașe precum Craiova, Ploiești , Pitești și București. În București YTONG este folosit pentru ansambluri rezidențiale din zone centrale și semicentrale care se adresează segmentului mediu-superior. Printre proiectele din Capitală realizate cu YTONG în 2015 se numără Seasons Primăverii, Italiană 18, The Park Apartments, MetroCity, City Point și Circului Park Tower.