Zona de sud a Capitalei, în continuă dezvoltare. Primăria Sectorului 4 vrea să prelungească magistrala de metrou până în apropierea centurii orașului

Primăria Sectorului 4 din București plănuiește prelungirea Magistralei 2 de metrou, care suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii rețele de transport subteran din Capitală, până în zona centurii orașului. În această zonă, metroul ar urma să circule pe la suprafață.

metrou berceni

După semnarea protocolului de colaborare dintre Primăria Sectorului 4 și Metrorex va începe lucrul la Studiul de Fezabilitate pentru acest proiect, iar apoi se va face investiția.

„Anul viitor vrem să realizăm investiția, dar așteptăm de la Metrorex o estimare a costurilor, în baza Studiului de Fezabilitate”, a declarat Andrei Trocan, Viceprimarul Sectorului 4. Acesta a mai adăugat că realizarea studiului poate dura și trei luni.

„Sectorul 4 al Capitalei este în continuă dezvoltare, iar noul Plan Urbanistic Zonal, care a fost aprobat de CGMB, va susține acest proces pe termen lung. Oamenii din această zonă au nevoie de un mijloc de transport rapid, la care să aibă acces ușor, iar prelungirea tronsonului de metrou reprezintă cea mai bună soluție. În plus, fiind vorba de o linie de suprafață, costurile pot fi susținute din bugetul local al Sectorului 4”, a declarat și primarul Daniel Băluță, potrivit unui comunicat de pres

În această parte a orașului s-au construit, de o parte și de alta a Șoselei Berceni, numeroase ansambluri rezidențiale și case pe parcursul ultimilor ani, atât pe raza Sectorului 4, cât și pe cea a localității Popești-Leordeni. Proiecte noi se află și la ora actuală în construcție.

În plus, dezvoltarea rezidențială a comunei Berceni și a altor zone învecinate a dus la apariția unui flux mare de persoane care intră în Capitală pe Șoseaua Berceni și își continuă călătoria cu metroul pentru a ajunge în diverse puncte de interes ale orașului. Astfel, la orele de vârf șoferii se confruntă cu aglomerație în trafic. Probleme similare întâmpină și persoanele care circulă cu rețeaua de transport subteran.

Autoritățile au mai desfășurat recent și lucrări de lărgire a acestei artere de circulație și au adăugat noi locuri de parcare în apropierea stațiilor de metrou Berceni și Dimitrie Leonida, în prezent ultimele pe Magistrala 2.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])