Locuințe la vânzare cu prețul de 1 dolar în orașul natal al lui Michael Jackson

În orașul natal al faimosului cântăreț american Michael Jackson se vând case cu 1 dolar, dar autoritățile tot au dificultăți în găsirea unor noi locatari.

case gary indiana
Foto: Department of Community Development

Este vorba despre orașul Gary din statul Indiana, unde s-au filmat și scene din producțiile „Transformers: Dark of the Moon” și „A Nightmare on Elm Street”.

În trecut, economia locală era stimulată de fabricile sale de oțel, dar in anii ’60 și până în prezent orașul a pierdut mai bine de jumătate din populație, șomajul a devenit o problemă, iar nivelul criminalității a ajuns tot mai ridicat, potrivit Business Insider.

La ora actuală, circa o treime din locuințele din Gary au rămas neocupate sau abandonate, dar autoritățile locale rămân optimiste că vor reuși, în final, revitalizarea cartierelor și plata unor datorii prin programul de vânzare a proprietăților la un preț de doar 1 dolar.

case 1 dolar
Foto: Department of Community Development

Oficialitățile au început să vândă locuințele abandonate din 2013. Fiecare cumpărător trebuie să câștige un venit anual de cel puțin 38.750 de dolari și să o renoveze într-un an, potrivit informațiilor publicate de cei de la Department of Community Development.

Cumpărătorul trebuie să plătească taxele aferente proprietății și costurile utilităților, iar după 5 ani în care locuiește în casa respectivă autoritățile cedează complet drepturile de proprietate.

La început, sute de persoane au aplicat pentru a lua parte a acest program, dar multe dintre acestea nu au realizat că locuințele vor necesita ulterior lucrări de reparații extensive, estimate de specialiști la circa 20.000-30.000 de dolari. Costul acestora este în continuare mai mic față de prețul mediu al unei case în orașul Gary, de circa 46.000 de dolari. În prezent, sunt listate online 11 proprietăți.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])