Revista presei de real estate, 9 iulie 2019

Te ținem la curent, zi de zi, cu cele mai importante informații din real estate.

  • NEPI ridică un cartier de locuințe la Satu Mare

NEPI investește în construcția unui cartier de locuințe în Satu Mare iar locuințele vor fi ridicate de către Siebenburgen Immobilien SRL. Imobilele se vor construi pe malul Someșului, lângă Podul Golescu, între digul Someșului și Catedrala Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, potrivit Constructiv.ro.

  • Schimbări pentru atenstarea auditorilor energetici pentru clădiri

Mai multe modificări vor fi aduse Regulamentului privind atestarea auditorilor energetici pentru clădiri. Acestea vizează noi reglementările legate de susținera examenului de atestare, conform unui proiect de Ordin, propus spre aprobare, scrie ArenaConstruct.ro.

  • Ce este proptech, fintech-ul din imobiliare, cum poate ajunge o clădire să îţi urmărească comportamentul şi de ce s-au investit 20 miliarde de dolari anul trecut doar în acest sector

Fintech-urile schimbă modul în care oamenii au acces la servicii financiare, modul în care împrumută bani, investesc sau plătesc. În acelaşi timp, un nou tip de tehnologie se remarcă în China – o tehnologie care alterează modul în care oamenii din oraşe interacţionează cu mediul în care trăiesc, conform ZF.ro.

  • Immofinanz cumpără proiecte de birouri în Polonia și Cehia și vinde în România

În ultima lună austriecii de la Immofinanz au cumpărat două clădiri de birouri în Polonia, Varșovia Spire Tower Building din capitala poloneză, pentru căre au plătit suma record de 386 de milioane de euro și Palmovka Open Park din Praga pe care vor plăti 76,4 milioane de euro, notează Economica.net.

Îți reamintim:

  • În 14 județe s-au vândut peste 5.000 de imobile în prima jumătate a anului. București, Ilfov și Timiș, fruntașe

Peste 241.000 de imobile s-au vândut, la nivel național, în prima jumătate a anului 2019. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor înregistrate la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANPCI) este cu aproape 58.850 mai mic față de cel înregistrat în primele șase luni ale lui 2018. Citește continuarea

  • Avertismentul unui economist FED: o nouă recesiune ar putea să apară până la sfârșitul anului sau la început de 2020

Un economist al Rezervei Federale americane (FED) atenționează că situația actuală de pe piața imobiliară din Statele Unite ar putea sugera apariția unei perioade de recesiune spre sfârșitul anului 2019 sau la începutul lui 2020. Vezi continuarea

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])