Această încuietoare transformă orice ușă într-una inteligentă. Se conectează inclusiv la Amazon Alexa

Unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria încuietorilor a lansat în România o încuietoare inteligentă pe care o poți conecta la asistenți vocali ca Apple HomeKit sau Amazon Alexa și prin care poți acorda oaspeților chei virtuale.

Yale, brand parte a companiei ASSA ABLOY România, a lansat Linus, o încuietoare inteligentă, fără cheie, care le permite utilizatorilor să încuie și să descuie ușa de oriunde s-ar afla.

Aceasta beneficiază de o aplicație mobilă, te ajută să vezi cine și când intră în locuință și să verifici dacă ușa este sau nu închisă. Mai mult, poți acorda chei virtuale oaspeților.

Încuietoarea poate fi integrată pe orice tip de ușă, fie ea nouă sau deja existentă, și se conectează cu sisteme de tip smart home, cu asistenți vocali precum Apple HomeKit, Amazon Alexa sau Google Assistant, și cu platformele de închiriere a caselor, pentru o gestionare mai ușoară a accesului.

Practic, un smartphone sau un Apple Watch poate să devină cheia locuinței, iar dacă nu ai telefonul la tine poți să introduci pur și simplu un cod PIN folosind tastatura inteligentă pentru a deschide ușa.

Citește și: Românii nu văd revizia tehnică anuală a centralei termice ca pe o prioritate. Riscurile care apar când o amâni

Citește și: Automatizările SMART home, tot mai căutate de români. Cele mai cerute produse

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])