Allview intră pe piața de soluții smart home

Allview, brandul autohton de smartphone-uri și tablete, a lansat Siebo Smart Home. Compania își propune să devină liderul local al segmentului.

Siebo Smart MirrorEste vorba despre un un sistem smart home care, în formulă completă, va include un număr impresionant de senzori, o oglindă inteligentă și o cameră cu rol de unitate centrală denumită Siebo SmartCam. Senzorii pot fi controlați de pe smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației Android dezvoltate de Allview. Aplicația aferentă pentru sistemul de operare iOS va fi disponibilă în curând.

“Viziunea Allview este oferirea de tehnologii inteligente și accesibile, sub un brand românesc. Dacă în 2011 am mizat pe telefoane mobile dual sim, exploatând nevoia pieței de telefonie a momentului, în 2016 mizăm pe sisteme smart home, pe care le considerăm viitorul pieței de IT&C în anii ce vor urma” a declarat Lucian Peticilă, General Manager Visual Fan, compania care deține brandul Allview.

Siebo Smart Home by Allview folosește pentru comunicarea wireless a dispozitivelor inteligente cel mai sigur limbaj recunoscut pentru Internet of Things (IoT): ZigBee, tehnologia care oferă un nivel de protecție a datelor asemănător celui din domeniul bancar.

„Printre elementele de noutate pe care le aduce noul sistem, în comparație cu alte oferte din piața locală, se numără și caracterul autonom al Siebo Smart Home: nu este nevoie de abonament, poți controla sistemul de pe orice smartphone sau tabletă,  iar nevoia de securitate a produselor din categoria IoT a fost o prioritate încă din stadiul de concept”, a subliniat Ciprian Cucu, Sales Manager Allview.

Sistemul este conceput pentru a acoperi toate nivelele unui smart home complet și include soluții din categoriile:

UTILITAR (prin senzorii și dispozitivele care controlează utilitățile)

CONFORT (prin senzorii și dispozitivele care controlează lumina artificială și naturală, umiditatea, temperatura, precum și prin numeroasele aplicații ale oglinzii inteligente etc)

SECURITATE (prin senzorii și dispozitivele precum Siebo SmartCam sau scenariile pre-setate pentru situații de tipul concediu, în care utilizatorul poate programa sistemul să deschidă luminile, televizorul sau sistemele de sunet la anumite ore, pentru a simula o casă locuită etc)

ECO (controlul consumului și scăderea costurilor de locuire).

Prețul de pornire pentru un sistem Siebo Smart Home este de 799 de lei și poate ajunge până la 6.000 de lei, în funcție de complexitate și de numărul de senzori.