Cele mai multe răspunsuri vin la 60 de minute de la trimiterea mesajului inițial. Dacă nu primiți un răspuns în 48 de ore, probabil e timpul să abandonați pista respectivă.
Unii oameni au impresia că dacă au trimis un mesaj prin poșta electronică (e-mail), lucrurile sunt ca și rezolvate. ”Doar i-am scris un e-mail, rămâne acolo, nu are cum să nu-l vadă!” – așa s-ar traduce mentalitatea de astăzi, însă lucrurile nu stau întodeauna așa.
Potrivit unui studiu realizat de USC Viterbi School of Engineering din Statele Unite ale Americii, citat de forbes.com, foarte importante sunt datele demografice ale destinatarului. Astfel, adolescenții răspund cel mai repede de la primirea mesajului inițial (timp mediu de răspuns 13 minute), în timp ce adulții tineri (25-35 de ani) o fac în 16 minute. Oamenii cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani răspund, în medie, după 24 de minute, iar cei peste 50 de ani au nevoie, în medie, de 47 de minute pentru a răspunde, însă răspunsurile lor sunt mai elaborate.
Oricum, potrivit studiului menționat, desfășurat timp de câteva luni pe un eșantion de două milioane de oameni care au schimbat 16 miliarde de mesaje prin poșta electronică, jumătate dintre persoanele monitorizate au răspuns în mai puțin de o oră. Dacă nu ați primit un răspuns în 48 de ore de la trimiterea mesajului inițial, probabilitatea este foarte mare (90%) să nici nu primiți vreodată. Așadar, dacă au trecut două zile de când ați trimis un e-mail unui client potențial șiacesta încî nu v-a răspuns, este timpul să abandonați pista respectivă.
Nu în ultimul rând, dacă scrieți unei femei, așteptați-vă ca răspunsul să vină mai greu: femeilor le ia, în medie, cu patru minute mai mult să răspundă la un e-mail comparativ cu bărbații.
Ora la care trimiteți e-mailul este de asemenea importantă. Cea mai mare probabilitate de a primi un răspuns apare atunci când trimiteți mesajul inițial în timpul săptămânii, în orele de lucru. Momentul optim pentru a trimite un e-mail este dimineața, în timpul zilelor lucrătoare.
De asemenea, este important să știți că dacă scrieți prea mult și vă încurcați în detalii, veți primi, de asemenea, un răspuns dezlânat. Este important să trimiteți mesaje scurte și concise, pentru a primi un răspuns similar: răspunsul are, în medie, cimci cuvinte. Mai mult de jumătate dintre răspunsuri au sub 43 de cuvinte, în timp ce doar 30% sunt mai lungi de 100 de cuvinte. Nu uitați că întotdeauna primești înapoi ceea ce oferi, principiu care pare să fie valabil și în cazulmesajelor prin poșta electronică.