Care sunt punctele vulnerabile ale unei locuințe?

Proaspăt achiziționata proprietate poate fi atractivă nu doar pentru noul cumpărător, ci și pentru hoți.

HB_protejarea_locuinteiCumpărătorul unei locuințe va aprecia cu siguranță dacă-i dați câteva sfaturi despre cum să se protejeze împotriva hoților. Potrivit statisticilor, citate de reprezentanții Hornbach, de cele mai multe ori, ferestrele neasigurate sunt deschise în mai puțin de 10 secunde, 32% dintre spargerile de locuințe realizându-se astfel. Alte puncte vulnerabile în cazul spargerilor de locuințe sunt ușile de terase (48%), ușile de la intrare (12%), dar și pivnițele (7%).

Printre soluțiile propuse de Hornbach, pe care le puteți recomanda cumpărătorilor de locuințe, se numără sisteme inovatoare care securizează casele, de la dispozitive mecanice de siguranță pentru ferestre și uși precum sisteme de închidere, mânere cu închidere suplimentară cu cheie, atât pentru uși cât și pentru geamuri, amortizoare, la sisteme digitale precum camere de luat vederi, interfoane și senzori de mișcare ce pot detecta potențialii intruși.

“Fie că se dorește o informare despre când a fost deschisă o ușă sau o fereastră, depistarea prezenței persoanelor străine într-o anumită zonă din locuință, chiar și de la distanță de casă, ridicarea sau coborârea jaluzelelor la anumite ore sau pornirea unor surse de iluminat automat, soluțiile se regăsesc în magazinele Hornbach. În plus, oferim clienților posibilitatea de a identifica pericolele în ceea ce privește siguranța locuinței, dar și soluțiile necesare pentru a preîntâmpina astfel de probleme cu ajutorul produselor dedicate”, a menționat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach România.