Ce face echipa Online Dev de la Imobiliare.ro?

Cei 11 membri ai echipei Online Dev de la Imobiliare.ro creează, programează și testează serviciile din portal, în colaborare cu managerii de produs.

1-IMG_1427-001_800x534Când îl întrebi ce anume face echipa pe care o coordonează, Lucian Daniliuc (foto stânga), team leader, vorbește despre trei activități principale. ”Membrii echipei se asigură de funcționarea ireproșabilă a serviciilor existente; dezvoltă aplicații și servicii noi, îmbunătățiri ale produselor existente și studiază tehnologii noi, experimentează în legătură cu potențialele aplicații”, explică Lucian.

Cum funcționează sistemul? În cazul serviciilor noi, managerul de produs este ”creierul” și membrii echipei Online Dev sunt cei care ”dau viață” ideilor. ”Noi trebuie să găsim soluția tehnică pentru setul de caracteristici dorite de «product owner» (manager de produs – n.red)”, explică Lucian Daniliuc.

Pentru ca acest scop să fie atins, Online Dev este împărțită în trei echipe: două discută cu managerii de produs, pentru a rafina cerințele și a crea specificațiile – la rândul său, managerul de produs prioritizează diversele sarcini –, în timp ce a treia se asigură de funcționarea în condiții bune a serviciilor existente. ”Când apare o problemă, a treia echipă, un fel de «pompieri» ai Imobiliare.ro, se ocupă prioritar de rezolvarea ei”, explică Lucian Daniliuc, care lucrează la Imobiliare.ro din 2006.

1-IMG_1485_800x533În afară de cele descrise mai sus, echipa Online Dev de la Imobiliare.ro, formată din 11 oameni, se întâlnește, odată la două săptămâni, într-un cadru organizat numit ”labs” în care sunt gândite și discutate posibile servicii și produse noi pentru Imobiliare.ro, precum și eventuale modalități de îmbunătățire ale serviciilor existente.

Vezi întreaga galerie foto a echipei Online Dev aici.