Centralele termice, garanția și economiile

Chiar dacă mai e puțin și vine vara, cumpărătorii de locuințe trebuie să aibă în vedere și soluția de încălzire.

Genus Premium EvoIarna car și vara sanie. Așa sună un proverb, care are aplicabilitate atunci când vine vorba despre soluțiile de încălzire pentru locuințe. Astfel, este bine să le amintiți cumpărătorilor potențiali să aibă în vedere câteva aspecte atunci când doresc să cumpere o locuință încălzită cu o centrală proprie sau doresc să monteze una în apartamentul pe care tocmai l-au achiziționat cu sprijinul unui broker imobiliar.

Românii sunt tot mai interesați de obținerea unei perioade extinse de garanție atunci când își cumpără o centrală termică, potrivit reprezentanților Ariston Thermo România, unul dintre principalii jucători din segmentul de centrale termice și boilere electrice.

“Garanția este importantă la achiziţia unei centrale termice, iar comportamentul de achiziţie al românilor din ultima perioadă sugerează că tot mai mulți înțeleg acest lucru și îi acordă o atenție sporită. Observăm această grijă mai ales în rândul clienților care decid să își schimbe centrala termică veche cu una nouă, mai performantă”,  a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Acesta a subliniat, de asemenea, că, în contextul în care durata de viață a unei central termice este, în medie, de circa 10 ani, serviciile post-vânzare au o importanță ridicată pentru românii care fac o astfel de achiziție.

Conform normativelor europene introduse pe plan autohton în toamna anului trecut, în acest moment pe piaţa locală se comercializează doar centrale termice în condensare ce au o eficienţă superioară şi un impact redus asupra mediului înconjurător. Astfel, la nivel naţional, în medie, un român poate face o economie de circa 20% la costurile de încălzire şi producere a apei calde menajere, dacă alege instalarea unei centrale termice în condensare, comparativ cu un model convenţional.

În ceea ce priveşte costurile  pentru producerea de apă caldă menajeră şi căldură, faţă de apartamentele branşate la CET-uri, centralele termice în condensare asigură, în anumite oraşe din ţară, o economie de peste 50% la valoarea facturii. De altfel, potrivit unei analize recente realizate de Ariston Thermo România, doar anul trecut circa 50.000 de apartamente au fost debranșate de la sistemul centralizat de încălzire, locatarii alegând un sistem individual de încălzire.