Cum să faci o infografie online

În care este vorba despre cum să grupați rezultatele echipei de agenți pe care o coordonați într-o infografie colorată, pe înțelesul tuturor.

De regulă, ședințele de bilanț dintr-o companie, inclusiv în agențiile imobiliare, se desfășoară cam așa: șeful intră în ”meeting room” cu o mină preocupată, ținând în mână mai multe foi, o agendă sau o tabletă. Subalternii se foiesc neliniștiți în scaune. Șeful ia loc și începe să vorbească: agentul X nu și-a îndeplinit obiectivele, angajatul Y a lucrat un pic mai bine, dar obiectivul încă nu a fost atins și, iată, mai sunt doar două luni până la ”deadline”. Trebuie ca toată lumea să fie mai preocupată de acest obiectiv, nu e de joacă. Și așa mai departe.

De cele mai multe ori, angajații pleacă de la ședință mai nelămuriți decât au venit, pentru că șeful lor nu le-a arătat, de fapt, ce au realizat până la acel moment și ce au de făcut în continuare. Dacă șeful ar fi folosit o infografie care să arate aceste aspecte, angajații ar fi înțeles mai ușor ce așteptări are de la ei.

Crearea unei infografii presupune însă muncă în Excell și timp. Nu și dacă folosești infogr.am, un instrument online care îți permite să realizezi infografii. Sunt disponibile mai multe modele de infografii și grafice, cu diverse scheme de culori, din care poți alege. Odată realizată, infografia poate fi salvată sub diverse formate (de exemplu PNG sau PDF), însă doar după plata unei taxe de 18 dolari pe lună.