Cum să întreții pavelele în sezonul rece

Temperaturile scăzute din această perioadă pot reprezenta o provocare pentru cei care beneficiază de curți sau alei pavate.

Amplio Granito_Casa de vacanta la mare-1Cele mai frecvente erori în întreținerea pavelelor în sezonul rece sunt reprezentate, potrivit Symmetrica, unul dintre principalii producători autohtono de pavele şi borduri vibropresate, de folosirea unor substanțe și ustensile neadecvate, care reduc semnificativ aspectul și durata de viață a ambientului exterior.

Potrivit companiei, cea mai des întâlnită greșeală în întreținerea pavelelor și a dalelor pe timpul iernii este folosirea sării ca agent de dezghețare, care, din cauza proprietăților dure, contribuie la afectarea în timp a betonului atât la nivel estetic, cât și în ceea ce privește durata de viață a acestuia.

De asemenea, susțin specialiștii Symmetrica, o altă eroare care trebuie evitată în sezonul rece este utilizarea obiectelor metalice pentru îndepărtarea gheții formate pe pavaj. În schimb, se recomandă folosirea unor soluții speciale, precum clorura de calciu care nu atacă betonul și nu dăunează nici plantelor din jurul pavelelor, dar și a utilajelor special echipate, precum plugurile cu raclete din cauciuc. De altfel, aceasta are un efect îndelungat, de până la 72 de ore.

Nu în ultimul rând, pentru protejarea pavelelor în timpul iernii este important ca procesul de înlăturare a zăpezii să fie făcut cu obiecte ușoare, precum lopeți din plastic sau mături. În felul acesta, se evită apariția zgârieturilor, iar ambientele exterioare își păstrează aspectul de nou după fiecare sezon.

„De altfel, primul pas în menținerea rezistenței pavajului folosit în amenajarea exterioară este achiziționarea unor produse cu proprietăți superioare”, a menționat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Pe lângă acest aspect, reprezentantul companiei subliniază importanța unui montaj corect, realizat prin intermediul unei echipe de montatori profesioniști, care poate asigura reușita unui proiect. În acest fel, sunt evitate riscurile unor pante insuficiente sau tăieturi, aspecte care pot avea efecte nocive pe termen lung, mai ales la temperaturi scăzute.

În plus, un montator autorizat va putea oferi clientului atât o garanție a lucrării, cât și sfaturi și recomandări privind întreținerea acesteia. Totodată, colaborarea cu o firmă specializată avantajează clientul printr-o gamă largă de servicii la care poate apela cu încredere, inclusiv servicii de întreținere.