Un smartphone este, pe lângă un instrument util activității , și un indicator al succesului profesional.
Ne place sau nu, smartphone-ul este un instrument care, pe lângă utilitatea sa certă pentru un agent imobiliar – îți poți verifica mail-urile atunci când ești în afara biroului, poți edita documente, poți face fotografii și poți fi oricând găsit de clienți existenți și potențiali –, are și o componentă de statut socio-profesional. Cu alte cuvinte, chiar dacă poate părea superficial, pentru că nu smartphone-ul îl face pe om, clienții potențiali observă dacă aveți un telefon cu taste sau unul cu touchscreen, iar unii dintre ei pot fi neplăcut impresionați dacă nu sunteți în pas cu tehnologia.
Și, cum nu suntem aici pentru a judeca dacă un client potențial este superficial sau nu, ci pentru a afla cum anume putem să-i satisfacem cât mai bine nevoia imobiliară, vă prezentăm mai jos câteva moduri în care vă puteți îngriji telefonul inteligent astfel încât, odată achiziționat, să-l puteți păstra cât mai mult timp.
Specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm spun că una dintre cele mai bune modalități de a proteja ecranul unui telefon inteligent – partea sa cea mai vizibilă, că tot am discutat mai sus de aparențe – este de a achiziționa o husă. Pe piață există mai multe modele și aveți de unde alege, însă pentru a putea verifica ușor informații precum ora sau mesajele primite, puteți cumpăra o husă tip carte. ”La deschiderea husei ecranul se activează automat. În plus, au încorporată o fereastră transparentă care permite vizualizarea informațiilor precum data și ora sau mesajele primite, dar și primirea sau respingerea apelurilor”, spune Adriana Vlad – ThePhoneGeeks.
Puteți transforma astfel telefonul într-un accesoriu, folosind huse de diferite culori, cu imprimeuri florale sau care reprezintă diferite cluburi de fotbal, jocuri sau brand-uri auto consacrate, însă credem că pentru un agent imobiliar nu este recomandat acest lucru. Gândiți-vă, de pildă, că vă luați o husă cu emblema echipei de fotbal Steaua București – poate că acesta nu este cel mai bun exemplu, având în vedere că nu mai știm exact care este emblema acestei echipe –, iar clientul potențial este suporter al rivalilor de la Dinamo București. Cel mai bine este să alegeți o husă neutră.
De asemenea, pentru a proteja ecranul unui telefon mobil se recomandă aplicarea unei folii, pe piață existând mai multe variante: de sticlă, anti-amprentă, tip oglindă, duo protect (se aplică atât pe fața ecranului, cât și pe spatele smartphone-ului), anti-reflex (reduce la minim reflexia luminii și a razelor ultraviolete) sau anti-șoc (protejează ecranul împotriva loviturilor puternice ori căzăturilor accidentale). Dintre acestea, cele mai eficiente sunt cele de sticlă, având grosimea de 0,3 mm și protejând ecranul telefonului împotriva zgârieturilor, a prafului și a șocurilor.
La fel de importantă ca protecţia ecranului este și întreținerea lui. Astfel, pentru menținerea ecranului curat este recomandată utilizarea unui kit de curățare, ce constă într-un pulverizator cu o soluție specială și o lavetă din microfibre.
„În cazul în care nu dețineți un astfel de kit, puteti curăța ecranul folosind o lavetă destinată suprafețelor fine. Nu este recomandat să folosim șervețele ori prosoape de bucătărie, deoarece acestea pot zgâria suprafața ecranului. În cazul în care este nevoie de lichid, se poate umezi foarte puțin laveta în apă și în niciun caz nu trebuie utilizate produse chimice, amoniac sau soluții pe bază de alcool, deoarece acestea pot deteriora suprafața ecranului”, explică Adriana Vlad.