De ce este important video marketingul?

În 2018, conținutul video va reprezenta 79% din totalul traficului de date pe internet la nivel global, potrivit Cisco Visual Networking Index.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-hd-icon-futuristic-glass-tablet-image-has-attached-release-image35494735Traficul global IP va atinge, în 2016, pragul de un miliard de gigabaiți pe lună, la nivel global. În 2018, nivelul va crește la 1,44 miliarde de gigabaiți pe lună, potrivit Cisco Visual Networking Index. Această evoluție vine pe fondul creșterii de cinci ori a traficului în ultimii cinci ani.

Interesantă este și analiza evoluției pe tipuri de trafic. Astfel, traficul metropolitan îl va depăși pe cel național/internațional în acest an și va reprezenta 65% din traficul total până în 2018. Peste trei ani, peste jumătate din traficul total va fi generat de dispozitive non-PC. Echipamentele mobile și wireless vor genera, în 2018, circa 61% din traficul total.

Din perspectiva tipului de conținut online, traficul video va reprezenta, în 2018, 79% din totalul la nivel global. Acest procentaj nu include fișierele transmise prin P2P, cum sunt de exemplu torentele. Dacă și acestea sunt luate în calcul, atunci procentajul traficului video din total va ajunge la o valoare cuprinsă între 80% și 90%.

În aceste condiții, marketingul video va începe să joace un rol din ce în ce mai important în succesul afacerilor de orice fel, inclusiv în business-ul agențiilor imobiliare. Potrivit specialiștilor de la Creative Ideas, agenție de marketing, șapte din zece oameni căd un brand într-o lumină mai bună după ce urmăresc conținut video creat de acesta sau despre marca respectivă. Privit ca instrument de marketing, conținutul video promovat atât pe site-ul propriu cât și în medii online precum Youtube sau Facebook este esențial pentru orice business care dorește să se apropie de consumatori.

Specialiștii Creative Ideas au identificat un set de avantaje ale conținutului video, precum și câteva idei pentru realizarea acestui tip de content. Le redăm mai jos.

Avantaje ale conținutului video

–          Clienții potențiali de vor ține minte mult mai ușor, pentru că oamenii rețin 20% din ceea ce aud, 30% din ceea ce văd și 70% din ceea ce aud și văd

–          Cei care ajung pe site-ul tău vor petrece mai mult timp în el și, dacă le place ceea ce văd, vor împărtăși cu alții

–          Ajută la optimizarea căutărilor despre afacere/marcă/produs în motoarele de căutare

–          Crește nivelul de informare a publicului în ce privește afacerea/marca/produsul, la un preț semnificativ redus față de publicitatea TV.

Cum să creezi conținut video?

–          Ține cont de publicul căruia i te adresezi

–          Oferă conținut de calitate atât din perspectiva informației, cât și a imaginii (lumină bună, încadratură potrivită, coloană sonoră etc)

–          Pune accentul pe creativitate, poveste, umor; nu încerca să promovezi produsul în mod forțat

–          Adaugă la finalul clipului un ”call to action”, adică îndeamnă privitorul să afle mai multe de pe site, de pe pagina de Facebook sau – de ce nu? – să ceară o ofertă

–          Răspândește clipul video pe cât mai multe canale