Comunicarea directă cu clienții – potențiali sau existenți – este scopul principal pentru care un agent imobiliar ar trebui să fie prezent pe rețelele sociale.
Agentul imobiliar trebuie să se afle în orice loc în care se află clienți potențiali. În epoca tehnologiei digitale, aceasta înseamnă și rețelele sociale. Pe lângă posibilitatea de a atrage noi clienți, prin rețelele sociale este mult mai ușor de obținut feedback din partea clienților existenți, în special dacă aceștia se află în altă țară.
Importanța acestui gen de comunicare în epoca modernă reiese și din preocuparea companiilor care dezvoltă soluții – altele decât Facebook – de platforme colaborative. Potrivit SAP SE – unul dintre marii jucători la nivel mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, companie ce a dezvoltat platforma colaborativă în cloud SAP® Jam™, cu peste 17,5 milioane de utilizatori la nivel mondial – într-o lume tot mai orientată către digitalizare, companiile trebuie să fie prezente pe toate canalele de comunicare cu clienții, inclusiv pe platforme colaborative de tipul social media și să le ofere acestora informații și răspunsuri rapide. Acest lucru este confirmat de un studiu recent, realizat de compania americană de consultanță IDC și intitulat „Business Networks: The Next Wave of Innovation”, care arată că aproape două treimi dintre companiile care utilizează platforme colaborative de business au ca scop comunicarea directă cu clienții.
Altfel, potrivit studiului IDC, 64% dintre companii aleg aceste platforme tocmai pentru a putea comunica direct cu clienții, în timp ce un procent similar – 60% – declară că le utilizează pentru a răspunde solicitărilor venite din partea clienților, iar 57% pentru a obține feedback asupra produselor și serviciilor.
În ceea ce privește motivele ce vizează comunicarea internă și cu partenerii, 58% dintre companii utilizează platformele colaborative de business pentru a împărtăși idei și experiențe din industria în care activează, 54% pentru a îmbunătăți procesul de decizie și 51% pentru a comunica direct cu colegii, atât cei din companie, cât și din industrie. În plus, jumătate dintre companiile chestionate utilizează aceste platforme pentru a răspunde solicitărilor venite din partea partenerilor de afaceri, mai arată studiul IDC.
„Devine tot mai clar că elementul principal în orice business este clientul final. Astfel, companiile devin tot mai conștiente că toate eforturile trebuie îndreptate spre asigurarea unei experiențe unitare și că, indiferent de canalul de comunicare prin care interacționează cu clienții, trebuie să reacționeze și să satisfacă nevoile acestora în cel mai rapid mod cu putință, iar platformele colaborative îndeplinesc exact acest lucru”, a declarat Valentin Tomșa (foto), director general SAP România.