Fotografii panoramice cu un singur click

Cum să faci un tur panoramic virtual al unei proprietăți cu doar câteva apăsări ale butonului declanșator al aparatului de fotografiat.

0-360 panoramic opticO imagine spune mai mult decât 1.000 de cuvinte. Un enunț pe care cu siguranță l-ați auzit și care este adevărat.Orice broker imobiliar cu experiență știe că imaginile proprietăților pe care le au în portofoliu sunt esențiale pentru succesul unei tranzacții, fie că vorbim despre vânzare, fie că ne referim la închirierea unui apartament.

Imaginea postată împreună cu anunțul este cea care atrage atenția clientului în primă fază și îl determină să dorească să afle mai multe despre proprietatea respectivă. Evident, după ce clientul contactează brokerul, modul de lucru al acestuia din urmă este hotărâtor pentru succesul tranzacției.

Dacă nu ar fi fost fotografiile proprietății, poate că telefonul de la client nici nu ar fi venit. De aceea, este important ca imaginile să fie unele de calitate. Imaginile panoramice, de tip ”tur virtual” de 360 de grade creează o impresie deosebită asupra clientului.

Dacă vă pricepeți cât de cât la fotografie, acum puteți realiza singuri un astfel de tur virtual. O companie din Statele Unite ale Amercii comercializează un dispozitiv, 0-360 Panoramic Optic, care se atașează la aparatul de fotografiat și realizează imagini cu un unghi de 115 grade pe verticală și 360 de grade pe orizontală, pentru aceasta nefiind necesară decât o singură apăsare a butonului declanșator. Pașii sunt relativ simpli: montați dispozitivul pe obiectivul aparatului, orientat pe verticală, setați cadrul și apăsați declanșatorul, descărcați fotografia în computer, convertiți imaginea într-una panoramică cu ajutorul unui soft gratuit pus la dispoziție de compania producătoare, folosiți opțiunea ”Publish” pentru a genera codul necesar vizionării pe internet și puneți fotografia pe site.

După ce ați fotografiat în acest fel toate camerele imobiliului, dar și exteriorul, puteți crea turul virtual al proprietății cu ajutorul softului. De asemenea. Cu ajutorul acestui dispozitiv puteți realiza și clipuri video pamoramice. 0-360 Panoramic Optic costă 595 de dolari, un preț relativ piperat la o primă vedere, însă trebuie să vă gândiți și la economia pe care o veți face realizând singuri fotografiile.