HUF HAUS, certificare Gold de la Consiliul German pentru Sustenabilitatea Clădirilor

HUF HAUS a deschis în luna octombrie primele două case de prezentare din România, modelele ART și modum:, în cadrul proiectului rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei.

HUF-HAUS_ART-6-700x350HUF HAUS a obţinut certificarea The Gold Award pentru fiecare casă nou construită, oferită de Consiliul German pentru Sustenabilitatea Clădirilor (DGNB). Această distincție atestă că fiecare structură modernă de tip post-and-beam produsă în fabrica HUF HAUS din Hartenfels (Germania) corespunde standardelor Gold și primește Gold Badge pentru construcții sustenabile.

„Am aplicat pentru a fi testați de către Consiliul German pentru Sustenabilitatea Clădirilor pentru această certificare pentru că reprezintă un indicator al performanței caselor noastre, ce sunt realizate din componente variate și complexe. Acest proces riguros de examinare poate fi comparat cu un decatlon. La fel ca niște sportivi ambițioși, trebuie să ne pregătim în cel mai bun mod cu putință pentru o multitudine de discipline, angajându-ne să acordăm atenţie sporită fiecărui detaliu astfel încât să dezvoltăm concepte rezidențiale sustenabile într-un limbaj arhitectural unic”, a declarat Christoph Schmidt, Vicepreședinte Executiv HUF HAUS.

Tehnicile și procesele de execuţie ale HUF HAUS corespund celor mai exigente criterii din domeniul sustenabilității, ce sunt confirmate de obținerea acestei certificări. Procedura de testare a avut loc concomitent cu operațiunile zilnice ale companiei, printr-o monitorizare transparentă şi obiectivă pe parcursul întregului proces, fiind atent supravegheat de un auditor independent de la firma Think Step.

Unul dintre punctele analizate de auditor a fost aspectul ecologic ale materialelor utilizate și ponderea lor în activitatea companiei, precum și practicarea metodelor eficiente în timpul producţiei.

Fundamentul analizei Consiliul German pentru Sustenabilitatea Clădirilor constă în respectarea unor condiții riguroase, iar criteriile stricte se bazează pe concepte complexe în domeniul sustenabilității și pe o performanță generală a structurilor produse.