NAR lansează domeniul top-level .REALTOR

Membrii National Association of Realtors (NAR) vor avea posibilitatea, din octombrie, să înregistreze site-uri cu terminația .REALTOR. NAR este una dintre primele asociații profesionale care oferă un domeniu top-level membrilor săi.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-online-real-estate-one-house-web-address-bar-concept-web-d-render-image35565949În perioada următoare, internetul se va ”îmbogăți” cu peste 1.900 de domenii top-level – cu alte cuvinte, ”terminații” de nume de site-uri, precum ”.com”, ”.ro”, etc –, consecință a deciziei ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), organizație fondată în 1998, cu misiunea de a ”asigura un Internet global stabil și unificat”. Altfel spus, ICANN este organizația care aprobă și implementează, contra unor taxe, noile domenii top-level.

Măsura diversificării domeniilor top-level a fost luată în 2012, când, timp de trei luni (ianuarie-martie), a fost deschisă o ”fereastră” în care aplicanții au putut solicita astfel de noi nume. Ideea de la baza acestei decizii a fost aceea de a stimula concurența online și de a oferi companiilor, asociațiilor profesionale și altor diverse entități posibilitatea de a-și promova mai eficient brand-ul.

Procedura de înregistrare nu este deloc simplă, ca să nu mai vorbim despre faptul că este și costitsitoare:un astfel de domeniu top-level costă 185.000 de dolari.

Una dintre entitățile care au înregistrat un astfel de domeniu este National Association of Realtors, care oferă membrilor săi, precum și celor ai CREA (Canadian Real Estate Association), posibilitatea de a-și rezerva domenii cu terminația ”.realtor”. Astfel, brokerul imobiliar membru NAR Ion Popescu își va putea schimba adresa site-ului său din ionpopescu.ro în ionpopescu.realtor. ”NAR este una dintre primele asociații care a primit aprobarea de a oferi membrilor săi un domeniu top-level”, spune Steve Brown, președintele asociației. ”Atunci când consumatorii vor vizita un site .REALTOR, vor ști că au ajuns la o sursă curpinzătoare și corectă de informații imobiliare, precum și la cineva care are o cunoaștere foarte bună a pieței locale.”

Pe lângă membrii NAR, domeniul .REALTOR va fi disponibil, începând cu 23 octombrie, pentru asociațiile locale și statale, instituțiilor afiliate NAR, precun și partenerilor strategici de afaceri ai asociației. NAR oferă un an gratuit primilor 500.000 de membri care se înscru pentru un domeniu .REALTOR, în timpce CREA oferă 10.000 de astfel de domenii în mod gratuit.

În România, NAR este prezentă prin APAIR (Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România),membrii acesteia având statutul de Realtor.